..:: Mavi KedeR ::..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
..:: Mavi KedeR ::..

Mavi Keder & Mavi Gece
 
AnasayfaAnasayfa  Portal GirişPortal Giriş  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Et ve Tavuk Yemekleri

Aşağa gitmek 
4 posters
YazarMesaj
qüLdén
Üye

Üye
qüLdén


Kadın
Başarı Puanı Başarı Puanı : 15

Et ve Tavuk Yemekleri Empty
MesajKonu: Et ve Tavuk Yemekleri   Et ve Tavuk Yemekleri Empty29/10/2008, 9:25 pm

Mayonezli Tavuk Salatası

Malzemeler (6-8 kisilik)
1 adet haşlanmış tavuk göğsü
2 adet havuç
1 adet salatalık
2-3 dal taze soğan
2 adet sivribiber
2 diş sarımsak
1-2 kaşık yoğurt
1 kase mayonez
yarım demet dereotu
tuz
karabiber
pulbiber
Hazırlanisi
Haşlanmış tavuk göğsünü derisinden ayırarak iyice didikleyip tuz ve baharatlarla karıştıralim
Diğer tarafta bütün sebzeleri yıkayıp ayıklayarak mercimek büyüklüğünde dilimleyelim
Salatalığın sadece kabuğunu soyalim (Doğrarken zorlanırsanız kısa süreli robottan geçirebilirsiniz ama fazla ezmeyin)
Hepsini karıştırıp 1 çay bardağı kadarını üstünü süslemek icin ayırip kalanı tavukla karıştiralim Mayonezle yoğurdu bir güzel çırpıp tavuk ve sebze karisiminin icine döküp iyice hármanlayalimBu karisimi tabağa alalim
Üzerini bir kismini ayırdığımiz sebze karışımı ile süsleyelim
Evet salatamiz servise hazir arkadaslar afiyet olsun hepinize


--------------------------------------------------------------------------------

Sebzeli kuzu güveç

Malzemeler

# 1 kg kemiksiz kuzu kuşbaşı
# Yarım çay bardağı sıvıyağ
# Yarım kg taze fasulye
# 15 su bardağı su
# 2 patates
# 3 kabak
# 2 yeşil dolmalık biber
# 2 kırmızı salçalık biber
# 2 domates
# 10 arpacık soğan
# 2 diş sarımsak
# 1 çay kaşığı kekik
# Tuz

Hazırlanışı
* Fasulyeyi temizleyip doğrayın Patates, kabak, dolmalık ve salçalık biberleri temizleyip doğrayın Domatesleri soyup küp küp doğrayın Arpacık soğanları ve sarımsağı soyun

* Güveci yağlayın Eti kekik ile harmanlayıp güvecin ilk katına yayın Sırasıyla fasulye, soğan, kabak, biberler, patates ve domatesi yerleştirin Sebzelerin üzerine yağ ve su ilave edin Üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatıp önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın


--------------------------------------------------------------------------------

Fırında patatesli kuzu

Malzemeler

# 600 gr kuzu kuşbaşı
# 300 gr mantar
# 4-5 patates
# 2 diş sarımsak
# 1 çay kaşığı kekik
# 1 kahve fincanı et suyu
# 45 gr margarin
# Tuz, karabiber

Hazırlanışı
* Mantarları temizleyip dilimleyin Sarımsakları soyun

* İki kaşık margarini tavada eritip sarımsak ve kuşbaşı eti rengi dönene kadar kavurun Mantarı ilave edip tuz ve karabiber serpin Suyunu salıp çekinceye kadar pişirin

* Patatesleri soyup ince halkalar halinde dilimleyin

* Fırın kalıbını yağlayıp dibini patates dilimlerinin yarısıyla kaplayın Üzerine eti ilave edip kalan patatesleri hafif üst üste gelecek şekilde dizin Kalan margarini küçük doğrayıp patateslerin üzerine serpiştirin Kekik ve et suyunu ekleyin

* Üzerini alüminyum folyoyla kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verin ve 35-40 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın


--------------------------------------------------------------------------------
Tavuklu tas kebabı

Malzemeler

# 600 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
# 2 çorba kaşığı soya sosu
# 3 çorba kaşığı sıvıyağ
# 2 soğan
# 2 diş sarımsak
# 1 sivribiber
# 2 çorba kaşığı un
# 1 çay bardağı soyulmuş badem
# 2 su bardağı tavuk suyu
# 4 domates
# 2 çorba kaşığı limon suyu
# Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Süsleme için:
# 2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav

Hazırlanışı
* Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın

* Soğan ve sivribiberi temizleyip doğrayın Sarımsağı soyup ezin Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun Soya sosu, tozbiber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin

* Domatesleri soyup doğrayın Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin Sıcak olarak servis yapın

--------------------------------------------------------------------------------

Kıymalı pay

Malzemeler

# 500 gr yağsız dana ve kuzu karışık kıyma
# 30 gr margarin
# 2 közlenmiş salçalık biber
# 2 çorba kaşığı un
# 2 yumurta
# Tuz, karabiber, kekik
Hamur için:
# 75 gr margarin
# 25 su bardağı un
# Tuz
# 1 yumurta
# Yarım su bardağı su
Üzeri için:
# 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı
* Hamuru hazırlamak için; margarini oda sıcaklığında yumuşatın Unu derin bir kaba alıp tuz, yumurta, yumuşatılmış margarin ilave edip karıştırın Yarım bardak suyu ekleyerek yoğurun Kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur elde edin Hamuru streç folyoya sarıp dinlendirin

* Kıymayı 2 kaşık margarinle tavaya alıp suyunu salana kadar kavurun Tuz, karabiber ve kekik ekleyin 2 yumurtayı unla çırpıp kıymaya ilave edin ve karıştırın, ocaktan alın Közlenmiş biberleri ince şeritler halinde kesin

* Yuvarlak bir tart ya da fırın kalıbını yağlayın Hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya ayırıp merdane ile kalıp büyüklüğünde açın Büyük hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kalıba yayın Kıymalı karışımı yayıp üzerine biberleri yerleştirin Diğer hamuru üzerine düzgün bir şekilde kapatın Kenarlarını bıçakla kesin Artan parçalardan dekoratif yapraklar kesip üzerini süsleyin

* Hamurun üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın


--------------------------------------------------------------------------------

Kral Tacı

Malzemeler:
2 parça kuzu kafesi (l0'ar kalem)
1 tatlı kaşığı kekik
Yeteri kadar karabiber, tuz
2 diş sarımsak
3-4 yemek kaşığı tereyağı
İç pilav Malzemesi:
2 su bardağı pirinç
2,5 yemek kaşıği tereyağı
2-3 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzumü
3 su bardağı et suyu
2 tane domates
Yarim kilo kuzu ciğeri
Yeteri kadar tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI :
Kuzu kafesinin sırt tarafìnı etli bölümü içe gelecek şekilde tac şeklinde dikin Her iki yüzüne tuz, karabiber ve kekik serpin Sarımsakları etli kısmına bıçakla delik açarak yerleştirin Bir tencereye yerleştirip ortasına bir tabak koyun (Pişme esnasında tacın şeklinin bozulmaması için)
Tencereye bir su bardağı sıcak su koyun Tenceredeki suyun tamamen buharlaşması için pirzolalari pişirin Yapmış olduğunuz tacı tencereden alin Fırın tepsisine yerleştirip her iki tarafını da tereyağı ile yağlayın
150 derecede 15-20 dakika daha pişirin Pirzolalar nar gibi kızarınca iç pilavı üzerine çikararak servise sunun
İç Pilav Yapılışı Pirinci yıkayıp tuzlu ve ılık suyla 20 dakika ıslatın Bir kaşık yağ ile fıstığı pernbe renkte kavurun İçerisine üzüm ve zar şeklinde doğranmış ciğeri ilave edin Ciğer suyunu çekince tuz atıp ateşten alın Kalan yağı eriterek rondodan geçirilmiş domatesi kavurun Üzerine üç bardak et suyu ve tuzu koyup pirinci suya salın Pilav suyunu çekince içerisine hazırladıgıniz ciğeri karıştırıp ocağı kapatın Ağzına kağıt bir peçete koyarak 20 dakika demlendirerek servise sunun


--------------------------------------------------------------------------------

Hamurlu Kuzu Budu (10 Kişilik)

Malzemeler:
1 adet bütün kemiksiz kuzu budu (yaklaşık 2,5 kg)
6 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı un
Karabiber, tuz

HAZIRLANIŞI :
Kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz ve dövülmüş sarımsağı bir kaseye koyup karıştırın Karışımı budun her tarafına sürün
Unu bir kaba koyun, ortasını havuz gibi açın Açılan boşluğa 2 su bardağından biraz az su koyup pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamurun bir kısmını süsleme yapmak için ayırın
Hamuru unlanmış düz bir zemin üzerinde, budu tamamen saracak büyüklükte bir dikdörtgen olacak şekilde merdaneyle açın
Budu açtığınız hamurun ortasına yerleştirip, dikdörtgenin önce kısa kenarlarını, sonra uzun kenarlarını üstüne doğru katlayın (Budun her tarafı hamurla sarılmış olmalıdır) Hamura elinizle budun şeklini verin, birleşme yerlerini parmaklarınızla bastırarak yapıştırın
Hamurlu budu ateşe dayanıklı bir kaba birleşme yerleri alta gelecek şekilde yerleştirin Ayırdığınız hamurdan uzun şeritler yapıp, üzerini kafes şeklinde süsleyin Hamurun üzerine biraz un serpin, 200 derece ısıtılmış fırında 2 saat pişirin
Hamurlu budu servis tabağına alın Kabuk şeklini alan hamuru ortadan kırıp eti çıkarın Sıcak olarak servis yapın
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Mavi_Kıyamet
Üye

Üye
Mavi_Kıyamet


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 0

Et ve Tavuk Yemekleri Empty
MesajKonu: Geri: Et ve Tavuk Yemekleri   Et ve Tavuk Yemekleri Empty30/10/2008, 10:43 pm

PayLaşim İçin Saol qüLden Bi Gün Birini Denicem Very Happy:D
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
qüLdén
Üye

Üye
qüLdén


Kadın
Başarı Puanı Başarı Puanı : 15

Et ve Tavuk Yemekleri Empty
MesajKonu: Geri: Et ve Tavuk Yemekleri   Et ve Tavuk Yemekleri Empty31/10/2008, 2:23 pm

aman aman evdekilere söle bari Very Happy ben bile dememiom bee Very Happy What a Face
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
BlueNighT
Co Administrator

Co Administrator
BlueNighT


Kadın
Başarı Puanı Başarı Puanı : 9

Et ve Tavuk Yemekleri Empty
MesajKonu: Geri: Et ve Tavuk Yemekleri   Et ve Tavuk Yemekleri Empty4/11/2008, 3:05 pm

Ama dıkat edin denerken zehırlenmeyınde Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://mavikeder.yetkin-forum.com
Mc.Yakuza
Üye

Üye
Mc.Yakuza


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 0

Et ve Tavuk Yemekleri Empty
MesajKonu: Geri: Et ve Tavuk Yemekleri   Et ve Tavuk Yemekleri Empty4/11/2008, 11:51 pm

paylaşım için sağol eğer ewde kalırsam denerim ama kalmazsam denemem neyse öle bişe işte lol!
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
BlueNighT
Co Administrator

Co Administrator
BlueNighT


Kadın
Başarı Puanı Başarı Puanı : 9

Et ve Tavuk Yemekleri Empty
MesajKonu: Geri: Et ve Tavuk Yemekleri   Et ve Tavuk Yemekleri Empty5/11/2008, 3:05 pm

Very Happy Very Happy Very Happy
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://mavikeder.yetkin-forum.com
 
Et ve Tavuk Yemekleri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
..:: Mavi KedeR ::.. :: HOBİLERİNİZ - MERAKLARINIZ - GENEL KÜLTÜR :: Damak Keyfi ve Damak KeyFi-
Buraya geçin: