..:: Mavi KedeR ::..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
..:: Mavi KedeR ::..

Mavi Keder & Mavi Gece
 
AnasayfaAnasayfa  Portal GirişPortal Giriş  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Zayıflamanın Altın Kuralı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
melike_35
Üye

Üye
melike_35


Kadın
Başarı Puanı Başarı Puanı : 0

Zayıflamanın Altın Kuralı Empty
MesajKonu: Zayıflamanın Altın Kuralı   Zayıflamanın Altın Kuralı Empty31/10/2008, 5:53 pm

Meyve ve sebzeler sağlıklı beslenme önerileri içinde en büyük yeri tutan 2 temel gruptur. Ancak tüm meyve ve sebzelerin belirli bir enerji değeri ve şeker içerikleri vardır. Bu sebeple yenilen miktarlar önemlidir, yarım muzun enerji değeri 1 elmaya eşittir.


Meyve porsiyonları meyvelerin şeker içeriklerine göre ayarlanarak tavsiye edilir. Sebzelerin genelde su ve lif oranlarının yüksek olması enerji değerlerinin düşük olmasına sebeptir. Çiğ olarak yenilebilen kıvırcık, göbek marul, nane, maydanoz, roka, biber, domates, salatalık gibi sebzeler çoğu zaman diyette serbest bırakılır. Pişirilerek yenilen sebzelerde ise durum içindeki yağ miktarına ve pişirme şekline bağlıdır. Sonuç olarak meyve ve sebzeler düşük enerji içerikli olmalarına rağmen diyet içinde tavsiye edilen miktarların üzerinde yenilmemelidir.

Yararlarını biliyor musunuz?

Üzüm: Vücudu zararlı madde etkilerine karşı koruyan, fitokimyasallardan flavonoidleri içerir. Kalp hastalıkları ve kansere karşı koruyan üzüm bol bol tüketilmelidir.

Karpuz: İçerdiği laykopen maddesinin, kansere karşı koruyucu özelliği olduğu bilinen A ve E vitaminlerinden daha etkili olduğu saptanmıştır.

Kayısı: İçindeki beta karoten adlı madde, hücrelere saldıran molekülleri kontrol altına alarak, kanseri önler. Bağırsakların çalışmasına yardımcı olur. Bir kayısı ne kadar parlaksa, içindeki beta karoten oranı da o kadar yüksektir.

Domates:
Domates özellikle laykopen yönünden zengindir. Laykopenin antioksidan etkisi nedeniyle göğüs, sindirim sistemi, mesane ve deri kanseri riskini azalttığı bilinmektedir.

Biber: Bol miktarda A ve C vitamini içerir.


Çilek: Bol miktarda A, B1, B2, C ve K vitamini, protein, şeker, meyve asidi, demir, fosfor, sodyum, kalsiyum, potasyum içerir.

Şeftali: A ve C vitaminlerini içerir.

Elma: Tok tutan, kalorisi fazla olmayan cilde ve saçlara iyi gelen elmada A, C vitaminleri bulunuyor. Potasyum zengini elma, sindirim için yararlı bol miktarda lif içeriyor.

Kivi: Kalp ve damar sağlığı açısından kolestrolün düşürülmesinde etkili bir madde olan petkin, kivi de bol miktarda mevcut.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Zayıflamanın Altın Kuralı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Muhteşem saçlar için 7 altın kural

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
..:: Mavi KedeR ::.. :: AŞK - SEVGİ - KADINCA :: Kadınlara Özel :: Güzellik ve Diyet-
Buraya geçin: