..:: Mavi KedeR ::..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
..:: Mavi KedeR ::..

Mavi Keder & Mavi Gece
 
AnasayfaAnasayfa  Portal GirişPortal Giriş  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 İzmir ÜniversiteLeri

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
qüLdén
Üye

Üye
qüLdén


Kadın
Başarı Puanı Başarı Puanı : 15

İzmir ÜniversiteLeri Empty
MesajKonu: İzmir ÜniversiteLeri   İzmir ÜniversiteLeri Empty27/4/2009, 3:16 pm

[b]1.Ege Üniversitesi

İzmir ÜniversiteLeri Univ_logo_ege

20 Mayıs 1955 tarihinde yayınlanan 6595 sayılı kanunla kurulan Ege Üniversitesi, 9 Mart 1956 günü düzenlenen bir törenle eğitim-öğretim hayatına başlamıştır.

Ege Üniversitesi bünyesinde kurulan ilk fakülteler, Tıp ve Ziraat Fakülteleri olmuştur. Aynı öğretim yılında, Yüksek Hemşirelik Okulu açılmıştır. Bu tarihten sonra, hızla gelişen Ege Üniversitesi bünyesinde 1961’de Fen Fakültesi, 1968’de Mühendislik ve Diş Hekimliği Fakülteleri açılmış, 1969’da ise İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, "İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi" adıyla Ege Üniversitesi’ne bağlanmıştır. Ege Üniversitesi 1976’da üç yeni fakülte daha kazanmıştır: Güzel Sanatlar Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sosyal Bilimler Fakültesi. 1977’de Gıda Fakültesi, 1977’de Ege Üniversitesi’nin ikinci tıp fakültesi olarak İzmir Tıp Fakültesi, ve Hukuk Fakültesi kurulmuştur. Aynı yıl İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi ikiye ayrılarak "İşletme" ve aynı şekilde, üniversitenin bazı bölümlerinin genişletilmesiyle, Tekstil, Makina, İnşaat, Kimya ve Yer Bilimleri Fakülteleri kurulmuştur. Bu arada, değişik tarihlerde çeşitli yüksek okullar ve araştırma enstitüleri kurularak yaklaşık yirmi yıllık bir süre sonunda, Ege Üniversitesi kuruluş sürecini tamamlamıştır.

1980 yılı itibarıyla bünyesinde 7 Fakülte, 9 Yüksek Okul, 7 Araştırma Enstitüsü bulunan Ege Üniversitesi, 2000’i aşkın öğretim elemanı, 5000’den fazla personeli ve 20.000’ aşan öğrencisiyle Türkiye’nin en büyük üniversiteleri arasında yer almıştır.
1982 tarihinde Ege Üniversitesi iki ayrı üniversite haline dönüşmüş ve böylece Ege Üniversitesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi kurulmuştur. Bugün Ege Üniversitesi’ne bağlı 11 Fakülte, 5 Yüksek kul, 8 Meslek Yüksek Okulu, 1 Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, 7 Enstitü, 6 Bölüm ve 21 Araştırma ve Uygulama Merkezi vardır. 2001-2002 öğretim yılı itibarıyla 7.043 ön lisans, 20.587 lisans, 1.806 yüksek lisans ve 1071 doktora öğrencisi olmak üzere toplam 30.887 öğrencisi olan Ege Üniversitesi’nde görevli öğretim elemanı 2.809, idari personel sayısı ise 3.609’dur.

Çevre ilçelerdeki bina ve arazileri hariç, esas olarak Bornova’da 3450 dekarlık bir arazi üzerine kurulmuş olan Üniversite kampüsünde, en son teknoloji ile donatılmış modern bir kütüphane ile kapalı yüzme havuzu, spor salonu, futbol, basketbol, mini-futbol, tenis kortları gibi spor tesisleri ve ayrıca kafeteryalar, satış yerleri, akademik personel için üniversite lokali, öğrenci stajları için konukevi mevcuttur. Kampüs yeterli otoparklar, yollar ve bu yolların üzerinde yönlendirme levhaları ile donatılmıştır. Ayrıca Ege Üniversitesi kampüsündeki telefon ve bilgisayar ağıyla birimlerarası, İzmir içi ulusal ve uluslararası iletişim kurmak mümkündür.

Ege Üniversitesi Batı Kampüsü İzmir’in Çeşme ilçesinin Dalyan mevkiinde 270 dönüm arazi üzerine kurulmuştur. Batı kampüsünde 1998-99 öğretim yılında Çeşme Meslek Yüksekokulu öğrenime başlamıştır.

Kampüste 100 yatak kapasiteli bir uygulama oteli de yer almaktadır. Gelecek yıllarda kullanım alanının genişlemesi, yeni binaların yapılması ve yeni fakülte ve yüksekokulların açılması planlanmaktadır.

Kampüs dışında İzmir kent merkezinde (Konak) kültür ve sanat etkinlikleri için hizmet veren ****** Kültür Merkezi, Menemen’de Tarımsal Deneme İstasyonu ve Üretme Çiftliği, Kurudağ’da Rasathanesi, Urla’da ve Tuzla’da su ürünleri tesisleri, Ödemiş, Bayındır, Tire ve Bergama’da meslek yüksekokullarına ait tesisleri bulunmaktadır.

Üniversite İzmir’in en büyük ilçelerinden Bornova’da kurulmuştur. Bornova’daki Kampüs 3700 dekar alanı olan ve bir park görünümü ile eğitim, kültür, spor ve sosyal hizmetler amaçlarıyla kullanılan binalardan oluşmaktadır. Kampüs yeterli otoparklar, yollar, trafik işaret ve yönlendirme levhaları ile donatılmıştır. Ayrıca Ege Üniversitesi kampüsündeki telefon ve bilgisayar ağıyla birimlerarası, İzmir içi, ulusal ve uluslararası iletişim kurmak mümkündür.

Ege Üniversitesinin Ankara, İstanbul, İzmir kavşağında olması nedeniyle şehirler arası ulaşımı sorunsuz yaşayan kampüsümüze, Büyük Şehir Belediyesinin devamlı otobüs servislerinin yanı sıra Üçyol-Bornova hattında hizmet veren metro ile de İzmir’in her tarafından ulaşım oldukça kolay olmaktadır.

Üniversitemiz öğrencilerinin konaklamaları için Kampüs içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Kız ve Erkek Yurtları hizmet vermektedir.

Rektörlük ve Üniversitenin Kampüs dışında yer alan Bornova’daki çeşitli birimlerinin yanısıra, Konak’ta ****** Kültür Merkezi, Tire, Bergama ve Ödemiş’te meslek yüksekokulları, Urla, Menemen, Mordoğan, Çiğli ve Özdere’de uygulama ve eğitim merkezleri, Kurudağ’da Rasathanesi vardır. Bu olanaklarla Ege Üniversitesi eğitim, bilim, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda hem öğrencilere hem de topluma hizmet vermektedir. Ege Üniversitesi bu hizmetlerini genişletmek amacıyla Çeşme ilçesinde Batı Kampüsü hizmete açılmıştır

Adres : Ege Üniversitesi Kampüsü 35040 Bornova-İZMİR
Telefon : Santral: (0-232) 388 01 10 388 40 00
Web Sitesi: www.ege.edu.tr

2.Dokuz Eylül Üniversitesi

İzmir ÜniversiteLeri Univ_logo_9eylul

Eğitim kurumlarıyla sağlıktan ekonomiye,sanattan mühendisliğe geniş bir yelpazede yetiştirdiği ve yetiştireceği beyin gücünü ülkemize kazandırarak toplumsal kalkınmaya katkıda bulunmayı amaç edinen Dokuz Eylül Üniversitesi 20 Temmuz 1982’de kurulmuştur.

Kuruluşunda,Ege Üniversitesi’nden Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü,Adalet Yüksekokulu,Aydın Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu;Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan Buca Eğitim Fakültesi,Denizli Mühendislik Fakültesi,İlahiyat Fakültesi,Demirci Eğitim Yüksekokulu,Denizli Eğitim Yüksekokulu, İzmir Meslek Yüksekokulu;Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan İzmir Devlet Konservatuvarı; Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi’nden Muğla İşletmecilik Yüksekokulu Dokuz Eylül Üniversitesi’ne geçti. Ve yeni kurulan Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu, Eğitim Yüksekokulu ile Sanat Eğitimi Yüksekokulu olmak üzere Üniversitemiz toplam 24 birimle eğitim-öğretim çalışmalarına başlamıştır.

1983 yılında ****** İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü kurularak faliyete geçerken Sanat Eğitimi Yüksekokulu kaldırılmıştır.
1987 yılında Manisa Maliye Muhasebe Yüksekokulunun İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine dönüştürülmesi ile birlikte;yeni kurulan Denizli Meslek Yüksekokulu,Bölgesel Kalkınma ve İşletme Bilimleri Arastırma ve Uygulama Merkezi (BİMER) ,Ege Bölgesi Araştırma ve Uygulama Merkezi (EBAMER),1988’de Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu,1989’da Muğla Meslek Yüksekokulu,Avrupa Topluluğu Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATMER),1990’da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile İlahiyat Meslek Yüksekokulu, 1991’de Fen Edebiyat Fakültesi ile Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) faaliyete geçmiştir. Ege Bölgesinin 5 büyük iline (İzmir,Manisa,Aydın,Denizli,Muğla) yayılan Dokuz Eylül Üniversitesi ,kuruluşunun 10. yılında 13 fakülte,5 enstitü ,13 yüksekokul,6 merkez ve 4 bölüm olmak üzere toplam 41 birime ulaştı.

1992 yılında Ege Bölgesindeki 4 yeni üniversitenin kurulmasına destek veren Üniversitemizden,Aydın’daki Veteriner ve Ziraat Fakülteleri ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Adnan Menderes Üniversitesine; Muğla’daki İşletmecilik ve Meslek Yüksekokulları Muğla Üniversitesi’ne,Manisa’daki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Demirci Eğitim Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Celal Bayar Üniversitesi’ne,Denizli’deki Tıp , Mühendislik Fakülteleri ile Eğitim ve Meslek Yüksekokulları Pamukkale Üniversitesi’ne bağlandı. 1992’de Torbalı Meslek Yüksekokulu ,İşletme Fakültesi,Hemşirelik Yüksekokulu,Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Onkoloji;Hemodiyaliz-Transplantasyon,Güzel Sanatlar,Eğitim Bilimleri ve Din Bilimleri Enstitüleri,Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden ayrılan Mimarlık Fakültesi,1995’de Tekstil,Hazır Giyim ve Boya Araştırma Uygulama Merkezi (TEKBOYAM) ,1997’de Yabancı Diller Yüksekokulu,1998’de Kafkasya-Orta Asya Akeoloji Araştırma Merkezi (KOMER),Jeotermal Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (JENARUM) ve Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM), 2001’de Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM),İstatistik ve Risk Analizleri Araştırma ve Uygulama Merkezi(İRAMER),Su Kayankları Yönetimi ve Su Kaynaklı Doğal Afetlerin Kontrolü Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUMER) ve 2002’de Beyin Dinamiği Multi-disipliner Araştırma ve Uygulama Merkezi, 2004’de Hukuk Araştırmaları Merkezi, Tekne Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sığ Jeofizik ve Arkeolojik Prospeksiyon Araştırma ve Uygulama Merkezi, Fauna ve Flora Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin kurulması ile Üniversitemiz birimlerinin sayısı bugün 52’ye ulaşmıştır.

Geçtiğimiz yıl 20.yılını kutlayan ve adı Aktif Eğitim sistemi ile özdeşleşen Dokuz Eylül Üniversitesi bugün Alsancak, Balçova,Bornova,Buca,Buca-Kaynaklar,Hatay,Narlıdere,Torbalı,İnciraltı,Urla olmak üzere 10 değişik yerleşim biriminde 10 fakülte ,9 yüksekokul,1 konsevatuvar,10 enstitü ve 18 araştırma ve uygulama merkezi; 2.985 (30.06.2004 itibariyle)akademik personeli ile 37.207 (31.05.2004 itibariyle) öğrenciye eğitim hizmeti vermeyi sürdürmektedir.

Adres :Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü Cumhuriyet Bulvarı No: 144 35210 Alsancak / İZMİR Tel :90-232-464-80-67
Tel :90-232-498-50-50/51
Web Sitesi: www.deu.edu.tr

3.İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

İzmir ÜniversiteLeri Univ_logo_iyte

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü İzmir’in üçüncü yüksek öğretim kurumu olarak 1992 yılında kurulmuştur. Asıl etkinlik alanı bilim ve teknolojide ileri düzeyde araştırma, eğitim, öğretim, üretim, yayın ve danışmanlık yapmaktır. Enstitümüzde, 2002-2003 öğretim yılı itibariyle 95 öğretim üyesi ve 405 öğretim elemanı görev yapmakta, toplam 913 lisans ve 506 yüksek lisans-doktora öğrencisi eğitim görmektedir. Bu öğrencilerin 282’si İngilizce Hazırlık Okulu’na devam etmektedir. ABD’de ve Avrupa ülkelerinde "Teknoloji Enstitüsü" kavramı, araştırma-yoğun, teknik ağırlıklı yüksek öğrenim kurumlarını temsil eder. ABD’de teknik dallarda en önde gelen yüksek öğrenim kurumları olan MIT, Georgia Tech, CalTech de birer Teknoloji Enstitüsüdür. Dünyadaki diğer örnekleri gibi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde de disiplinlerarası yaklaşıma özel önem verilmektedir.

Enstitü, yeniliğe açık ve tamamı ülkemiz ve dünyadaki ileri eğitim ve araştırma kurumlarında deneyim kazanmış eğitim-öğretim kadrosu, Enstitü adına ABD’de doktora öğrenimini tamamlayarak dönmekte olan 100’ü aşkın öğretim üyesi ile daha da güçlenecektir. İYTE, yeni kurulmuş olmasına rağmen çok sayıda süreli yayın ve güncel kitaplar içeren bir kütüphaneye sahiptir. Bilgisayar sistemi ve İnternet ile diğer üniversiteler ve dış ülkeler ile kurulmuş bir iletişim ağı mevcuttur. Tüm eğitim alanlarında bilgisayar destekli bir eğitim-öğretim programı uygulanmaktadır.Enstitü, kurulduğu günden 1999’a kadar İzmir şehir merkezinde hizmet vermiştir. 1999’da hazırlık okulu dışındaki tüm birimler, Urla-Gülbahçe’deki kampusa taşınmıştır ve faaliyetini burada sürdürmektedir.

Adres: Gülbahçeköyü Urla Izmir, TURKEY 35430
Telefon +(90-232) 750-6000
Fax +(90-232) 750-6015
Web Sitesi: www.iyte.edu.tr
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
qüLdén
Üye

Üye
qüLdén


Kadın
Başarı Puanı Başarı Puanı : 15

İzmir ÜniversiteLeri Empty
MesajKonu: Geri: İzmir ÜniversiteLeri   İzmir ÜniversiteLeri Empty27/4/2009, 3:22 pm

5.İzmir Ekonomi Üniversitesi

İzmir ÜniversiteLeri Univ_logo_ekonomi

17 Nisan 2003 tarihli ve 25082 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 2003/5442 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla “Bilgisayar Bilimleri Fakültesi” ile ”Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi” kurulmuştur.İzmir Ekonomi Üniversitesi, T.C. Anayasası, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda "İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı" tarafından kurulan ****** ilke ve inkılaplarına bağlı, katılımcı, yaratıcı ve girişimci kişileri yetiştirmeyi amaçlayan bir yükseköğretim kurumudur. Üniversite 2001 yılında öğretime başlamış olup, hem İzmir hem de Ege Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesidir.Üniversitede, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde "Ekonomi", "İşletme", "Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği", Uluslararası Ticaret ve Finansman" bölümlerinde; Fen-Edebiyat Fakültesi’nde "Matematik" bölümünde; Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde "Moda Tasarımı” bölümünde, İletişim Fakültesi’nde "Halkla İlişkiler ve Reklamcılık" bölümünde ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi’nde "Bilgisayar Mühendisliği" ve "Yazılım Mühendisliği" bölümlerinde lisans öğretimi verilmektedir.Lisansüstü öğretim verilen Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde de "MBA-İşletme Yüksek Lisansı", "Yönetim ve Yönetici Geliştirme", "Finans Ekonomisi", "Avrupa Çalışmaları" ve "Lojistik Yönetimi" programlarında tezli ve tezsiz yüksek lisans öğretimi verilmektedir. 2004-2005 öğretim yılında İşletme anabilim dalında doktora öğretiminde de öğretim verilecektir.

Ayrıca İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda, "Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama", "E-Ticaret", "Bankacılık ve Sigortacılık", "Dış Ticaret", "Muhasebe", "Lojistik", "Pazarlama", "Turizm ve Otel İşletmeciliği", "Halkla İlişkiler" ve "Grafik Tasarımı" programlarında ön lisans(iki yıllık) öğretim verilmektedir.”Endüstriyel Tasarım”, “İletişim Tasarımı”, “İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı” Medya ve İletişim”, “Mütercim Tercümünlık(İngilizce) bölümlerine 2004-2005 öğretim yılından itibaren öğrenci alınacaktır. Ayrıca, İşletme Bölümü’nde ABD- New York Eyalet Üniversitesi(SUNY) ile müşterek çift diplomaya yönelik Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP) bu yıl ilk kez açılacaktır.

Adres:Izmir Ekonomi Üniversitesi Sakarya Caddesi, No:156 35330 Balçova - Izmir
Telefonlar: (0232) 279 25 25 - (0232) 278 77 56 - (0232) 278 74 80
Faks: (0232) 279 26 26 - (0232) 488 81 65
Web Sitesi: www.izmirekonomi.edu.tr
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
İzmir ÜniversiteLeri
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
..:: Mavi KedeR ::.. :: Eğitim & Ögretim Bölümü :: Meslek Seçimi ve Rehberlik Servisi-
Buraya geçin: