| | Hamur işleri | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Hamur işleri 29/9/2008, 7:19 pm | |
| AÇMA
MALZEMELER
1 bardak ılık su 1 paket yaş maya 1 bardak süt 1 bardak sıvı yağ 3 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz un yumurta
HAZIRLANIŞI
1 bardak ılık suda 1 paket yaş mayayı eritin.Bir kaba 1 bardak sütü, sıvıyağı, 3 çorba kaşığı şekeri ve 1 çay kaşığı tuzu koyun. Bir miktar un ilave edin. Hamur haline getirin.Yapılan hamuru 1 saat bekletin sonra maya ile bir süre daha yoğurun ve yuvarlak şekil verin.Tepsiye yuvarlak şekilde koyulduktan sonra yumurta sarısı sürün. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:19 pm | |
| ARTMUTLU TART
MALZEMELER
4 armut 1.5 su bardağı un yarım paket tereyağı(veya margarin) 2 yumurta sarısı 1 limon 50 gr armut marmelatı yarım su bardağı toz şeker 1 su bardağı sek beyaz şarap 1 çay bardağı kanyak tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Toz şekeri, tereyağı (yada margarini), yumurta sarılarını, rendelenmiş limon kabuğuyla karıştırın. Hamur haline getirdiğiniz karışımı buzdolabında bir saat kadar bırakın. Sonra hamuru yayın ve 22-24 cm çapındaki bir tart kalıbının dibini ve yanlarını bununla kaplayın. Kalıbın kenarlarındaki fazlalıkları düzelttikten sonra çatalla dibinde delikler açın. Üzerine folyoyu yayıp üstünü fırında kabarmaması için kuru fasulye ile kaplayın. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar bekletin. Bu arada armutları soyup ikiye bölün ve çekirdekerini çıkarın. Daha sonra, yarım su bardağı suyla karıştırılmış şarap dolu bir kapta 8-10 dakika kadar haşlayın. Hamuru fırından alın, folyoyu ve kuru fasulyeleri çıkarın. Dilimlenmiş armutları dizin, üstünü kanyak ve biraz suyla sulandırdığınız marmelatla kaplayın. Tartı, ılık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:19 pm | |
| AVCı BÖREĞI
MALZEMELER
1/2 kg süt 750 gr kıyma kırmızı biber 3 adet yumurta kabın aldığı kadar un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 baş rendelenmiş soğan tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Kıymayı soğanla kavurup, soğutun. Geri kalan malzemeyi karıştırıp, boza kıvamında bir hamur hazırlayın. Teflon tavaya biraz yağ sürün, hazırladığınız hamuru, küçük bir kahve fincanı ile tavaya döküp, bir tarafı kızardıktan sonra alıp, parça parça kızartın. Bu parçaların her birinin içine kavurup soğuttuğunuz kıymadan bir miktar koyup, sigara böreği gibi sarın, yumurtanın beyazı ile yapışırın . Kızarttığınız tarafın içe gelmesine özen gösterin. Tüm hamuru bu şekilde hazırlandıktan sonra buzdolabına kaldırın. Daha sonra üç adet yumurtayı çırpıp hazırlayın, börekleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya bulayıp, bol yağda kızartın, sıcak olarak servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:19 pm | |
| AVUNYA MANTıSı
MALZEMELER
1/2 kg nohut 4 adet yufka 1/2 kg kuşbaşı et 1 adet büyük soğan 1 yemek kaşığı salça 1 su bardağı zeytinyağ
HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslattığınız nohudu, soğan, et, zeytinyağ ve salça ile pişirin. Diğer yanda 4 adet yufkayı rulo yapıp, 1-1.5 cm eninde kesin. Bir fırın tepsisini yağlayıp, dizin, üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağ döküp, fırında kızartın. Daha sonra, pişirdiğiniz nohudu üzerine döküp, tekrar fırına verin, 10 dakika daha pişirin. Üzerine sarmısaklı veya sade yoğurt döküp, servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:19 pm | |
| AYRANLı ÇÖREK
MALZEMELER
3 su bardağı un ½ paket margarin 1 adet yumurta 1 su bardağı koyu ayran 1 tatlı kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı kabartma tozu tuz
HAZIRLANIŞI
Margarini tavada eritinve ılınmasını bekleyin. Yumurtanın sarısını ayrı bir tabağa aldıktan sonra akını derince bir kabe koyun. Üzerine ayran ve margarini katıp karıştırın. Kabartma tozunu, unu ve tuzu da ilave edin ve pütürüksüz bir hamur elde edene kadar yoğurun. Maydanozu ve dereotunu temizleyip ince ince kıyın. Beyaz peyniri ufalayın ardından ince ince kıyılmış olan maydanoz ve dereotu ile karıştırın. Hamurdan iki ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve hamuru eliniz de açıp içine peynirharcından koyun. İkiye katlayıp tekrar top yapın. Fırın tepsisini yağlayıdıktan sonra hazırladığınız poğaçaları aralıklı olarak dizin. Üzerlerine önceden ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 25-28 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:19 pm | |
| BADEMLI TART
MALZEMELER
4 adet yumurta 1 paket vanilya 1 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı viski 200 gr çekilmiş badem 1 su bardağı toz şeker 1 çorba kaşığı toz şeker 1 su bardağı portakal suyu
HAZIRLANIŞI
Yumurta sarılarını bir su bardağı şeker ve vanilya ile çırpın. Bademler, un ve köpürtülmüş yumurta aklarını da ilave edip, tart kalıbına dökün. Orta hararette pembeleşinceye dek pişirin. Fırından çıkınca biraz bekletip üzerine, viski, portakal suyu ve şekerli karışımı gezdirin. Üzerine alüminyum folyo örtüp, buzdolabında bir gün bekletin. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:19 pm | |
| BALıKLı - MıSıRLı BÖREK
MALZEMELER
75 gr brokoli 1.5 çorbakaşığı tereyağ (veya margarin) 1 adet çırpılmış yumurta 3 çorbakaşığından un 450 gr miliöy hamuru 1.5 su bardağı süt 100 gr ton balığı 50 gr taze kaşar 150 gr mısır tuz, karabiber
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Biraz tuzlu suda brokoliyi üç dakika kadar haşlayın. Suyunu süzüp, soğuk sudan geçirdikten sonra kurumaya bırakın. Yağı bir sos kabında eritin, unu ilave edip bir dakika pişirin ve ateşten alın. Sütü ekleyip üç dakika daha karıştırarak pişirin. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:20 pm | |
| BIBER SOSLU BÖREK
MALZEMELER
4 kişilik 1 çay bardağı pirinç 2 adet yufka 2 adet tavuk göğsü 1 demet maydanoz 1 su bardağı galeta unu 1 fincan kuru nane 2 bardak soya yağı kırmızıbiber karabiber tuz
HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü haşlayın ve etlerini didin. Pirinci de haşlayın. Tavuk eti, kuru nane, pirinç, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu iyice karıştırın. Yufkaları sigara böreği şeklinde kesin ve hazırladığınız harcı bunlara doldurup sigara böreği şeklinde sarın. Kızgın soya yağında galeta ununa batırarak kızartın. Üzerine yağda yaktığınız kırmızıbiberi dökün, servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:20 pm | |
| BIBERLI VE MANTARLı PIZZA
MALZEMELER
1-1/2 su bardağı haşlanmış Amerikan Pirinci 1 adet yumurta (çırpılmış) 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı domates sosu veya salçası 1/4 çay kaşığı fesleğen yaprağı 1/4 çay kaşığı sarmısak tozu 1/4 çay kaşığı mercan köşk 1 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri 1-1/2 su bardağı şeritler halinde doğranmış mozarella veya dil peyniri 60 gr ince doğranmış biber 1 çay bardağı taze mantar 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
HAZIRLANIŞI
Pirinç, yumurta ve kaşar peynirini bir kase içinde kanştırın. Tabanı tereyağ ile yağlanmış pizza tepsisine elinizle bastırarak yerleştirin. 250 derecedeki fırında yaklaşık 4 dakika pişirin. Diğer tarafta domates sosu, fesleğen yaprağı, sarmısak tozu ve mercan köşkü karıştırın. Bu karışımı pişen pirincin üzerine yayarak dökün. Parmesan peynirini serpin. 1 çay bardağı mozarella peyniri, biber ve mantarı kat kat pizzanın üzerine yerleştirin. En ütüne geriye kalan mozarella peyniri ile maydanozu serpin. 250 derecedeki fırında yaklaşık 8-10 dakika pişirin ve sonra servis yapın.
Her servis 322 kalori, 16 gr. Protein, 19 gr. Yağ, 21 gr. Karbonhidrat, 1 gr. Lif, 104 miligram kolesterol ve 850 miligram sodyum içerir. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:20 pm | |
| BIHTI
MALZEMELER
1 lt su 250 gr un şeker ceviz 250 gr yağ
HAZIRLANIŞI
1 litre su kaynatılır ve çok az tuz atılır. Kaynayan suya 250 gr un atılır, koyulaşana kadar arıştırılarak pişirilir.Tepsiye küçük lokmalar halinde dökülür. Üzerine şeker ve ceviz ekilir. 250 gr yağ kızdırıp üzerine dökülür. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:20 pm | |
| BILECECIK MANTıSı
MALZEMELER
1 baş soğan, rendelemiş 1/2 kg koyun kıyması 2 adet yumurta 1 kg un karabiber tuz
HAZIRLANIŞI
Hamurdan dört adet pazı yapıp, üç mm kalınlığında açın. Üçer santimlik karelere bölün, içlerine malzemesini koyup, dört ucunu bohça şeklinde birleştirin. Yağlı tepsiye dizip, fırında kızartın. Fırından çıkarttığınızda üzerine kaynamış et suyu dökün ve ocakta üstünü kapatarak pişirin. Yoğurt ve tereyağ ile sıcak olarak servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:20 pm | |
| BOLONYES SOSLU SPAGETTI
MALZEMELER
6 kişi için 500 gr spagetti 250 gr sığır kıyması 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı rendelenmiş havuç 2 çorba kaşığı rendelenmiş soğan 2 çorba kaşığı rendelenmiş kereviz 1 diş ince kıyılmış sarımsak az tuz 1 tutam karabiber 1 yaprak defne 2 çorba kaşığı salça 5 su bardağı su bir avuç rende gravyer peyniri 2 çorba kaşığı tereyağı az adaçayı
HAZIRLANIŞI
Küçük bir tencereye margarini, sebzeleri, soğan ve sarımsağı, kıymayı koyun. Kıyma bırakacağı suyu çekinceye kadar kavurun. Salça, tuz, karabiber ve defneyi de ilave edin 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu ilave ederek ağır ağır kaynatıp 1.5-2 saat pişirin. İhtiyaç olursa kaynar su ilave edilebilir. Ateşten alırken kıymanın üzerinden 1,5 parmak eninde suyunun bulunmasına dikkat edin. Spagettiyi bol kaynar tuzlu suda 9 dakika haşlayıp süzün. Üzerine yapışmaması için biraz sıcak su dökün. Bir tencereye adaçayı ve tereyağını kızdırın, spagettiyi ekleyin. İki çatalla bir kere karıştırıp yanında ayrı olarak bolonyez kıyması ve peynir ile servis edin. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:20 pm | |
| BÖRECIK
MALZEMELER
2 adet yufka ½ paket taze kaşar 1 adet haşlanmış patates Karabiber Kızartmak için yağ
HAZIRLANIŞI
Yufkalar sekiz parçaya bölünür. Haşlanmış, soğutulmuş patates rendelenir ve rendelenmiş peynir ile karıştırılır. Bir tutam karabiber ilave edilir. Hazırlanan bu malzeme kestiğimiz yufkaların ortasına konur ve iki taraf da kapatılarak sigara böreği gibi rulo şeklinde sarılır. Bol yağda kızartılır.
Not : Yufkanın ucu ıslatılırsa açılmaz. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:21 pm | |
| BULGURLU - CEVIZLI BÖREK
MALZEMELER
3 yufka 250 gr kıyma 1 çay bardağı ince bulgur 2 orta boy soğan 3/4 çay bardağı çekilmiş ceviz içi Galeta unu Tuz Karabiber Yufkaları ıslatmak için: 5-6 kaşık eritilmiş margarin 5-6 kaşık yoğurt
HAZIRLANIŞI
Soğanı ince ince doğrayın. kıyma ile çok az yağda pembeleşene kadar kavurun. Ayrı bir kapta bulgura, 1 kahve fincanı su katın. Ateşi kapatıp bulgurun şişmesini bekleyin. Bulgura tuz, biber ve cevizleri ekleyin. Yufkaları 4 eşit şerit şeklinde kesin. Yoğurt-Margarin karışımı ile ıslatın. Uzun şeritlerin ucunu 10 cm kadar kendi üzerinde katlayıp iki kat yapın. Kalın olan bu kısma bulgurlu içi yerleştirin. Dökülmemesi için iki ucunu sıkı bir şekilde içeriye katlayın ve rulo şeklinde sarın. Üzerini tekrar yoğurt sosuyla ıslatacağınız rulo börekleri galeta ununa bulayıp fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika kızartın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:21 pm | |
| BULGURLU BÖREK
MALZEMELER
hamur için: 1 çorba kaşığı eritilmiş margarin 4 su bardağı un 1 adet yumurta 1 su bardağı su tuz içi için: 4 çorba kaşığı eritilmiş margarin 2 su bardağı pilavlık bulgur 1 adet tavuk göğsü 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı domates salçası tuz karabiber kırmızı toz biber nane
HAZIRLANIŞI
Önce iç malzemesini hazırlamalısınız. Bunun için, tavuk etini tencerede alıp 3 su bardağı su ile yumuşayana kadar haşlayın. Ardından tavuğun suyunu süzün ve eti tel tel ayırın. Ayırma işlemi bittikten sonra tekrar tavuk suyuna atın. Bulguru, domates salçasını, margarini, baharatları ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde kısık ateşte suyunu çeken kadar pişirin ve suyunu çekince ateşten alın.Hamuru hazırlamak için ise; Unu derin bir kaba koyduktan sonra yumurta, margarin, su ve tuz ekleyip yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamında olmalıdır. Sonra hamuru merdane ile açın ve eşit büyüklükte kareler olarak kesin. Her karenin ortasına bulgurlu karışımdan koyun ve yayın. Köşelerini üst üste getirin ortada toplayın yani bohça biçiminde katlayın. Bu işlem bittikten sonra börekleri önceden yağlamış olduğunuz tepsiye dizin. Bu arada fırını 180 derecede ısıtmış olmalısınız. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 5-6 dakika dinlendirip servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:21 pm | |
| BURSA LOKUMU
MALZEMELER
1 tatlı kaşığı bira mayası 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yumurta sarısı 2 adet patates 2 kaşık tahin 1/2 lt süt çörek otu ceviz içi 1 kg un susam tarçın bahar tuz
HAZIRLANIŞI
Bira mayası, süt, toz şeker ve bir yemek kaşığı unu kanştırıp kabartın, 1 kg unun içine boşaltın. Haşlanınış ve ezilmiş iki orta boy patates, biraz tuz ve yarım lt sütle yoğrun ve mayalanmasını bekleyin. Mayası kıvama geldiğinde iri bir portakal büyüklüğünde bir parça koparın, yağlanmış tepsi üzerinde elle yassıltın ve üzerine dövülmüş ceviz, biraz toz şeker, tarçın ve bahar serpin. Bir-iki kaşık da tahin döküp, rulo haline getirin. Hamur bitceye kadar işleme devam edin. Hazırlanan rulolar ya olduğu gibi tepsiye konulup, öylece pişirilir sonradan kesilir, ya da pişmeden önce kesilip tepsiye öyle dizilir. Pişirmeden önce biraz kabarması için bekletin, üzerlerine yumurta sansı sürün, susam ve çörek otu serpin. Fırından çıktıktan sonra üzeılne ıslak bezle örtün ve böylece yumuşak olmasını sağlayın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:21 pm | |
| CEVIZLI AY ÇÖREGI
MALZEMELER
4 Adet milföy hamuru 1 Su bardağı ceviz içi 2 Adet portakal kabuğu rendesi 1 Adet yumurta 3 Çorba kaşığı süt ½ Su bardağı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurlarını buzdolabından çözülmeleri için bekletin. Ceviz içini pudra şekeri ile birlikte mutfak robotuna koyup iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma portakal kabuğu rendesi ve bir yumurtanın akını ilave edin. Çözülmüş olan her bir hamur parçasının üzerine iki yemek kaşığı hazırladığınız harçtan koyun. Hamurları bir köşesinden yuvarlamaya başlayıp ay şeklini verin. Süt ve yumurta sarısını karıştırıp, fırça yardımı ile üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış kızgın fırında 25-30 dakika pişirin. Pudra şekeri ile süsleyerek servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:21 pm | |
| ÇEMENLI BÖREK
MALZEMELER
2 adet yufka 1 çay bardağı su 1 çorba kaşığı çemen 2 çorba kaşığı ceviz içi 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Bir çay bardağı suyu sıvı yağ ile karıştırın. Yrısını yufkaların arasına kalanını da üzerine sürün. Ardından yufkaları 6 cm genişliğinde şeritler halinde kesin. Tüm şeritleri ortalarından ikiye bölün. Bir kapta çemeni, peyniri ve ceviz içlerini karıştırın. Hazırlanan bu harcı kesilen şerit parçalara bölün ve yufkaları muska şeklinde katlayın. Tepsiye dizin ve 200° ısılı fırında yeteri kadar pişirin | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:21 pm | |
| ÇERKEZ MANTıSı
MALZEMELER
3 su bardağı un 1su bardağı su tuz 1 kaşık sıvı yağ iç malzemesi: 2 adet haşlanmış patates maydanoz kişniş tuz yeşil soğan karabiber
HAZIRLANIŞI
Soğanı kavurun haşlanmış patatesleri de içine atın onları da kavurun tuzu karabiberi kişnişi maydanozu içine atın ve püre haline getirin. Hamuru yoğurun ve un ile ince olarak açın. Çay bardağı ile yuvarlak kesin ve karışımdan içine koyun ve ikiye kapatın isterseniz diğer mantılar gibi suda haşlayın isterseniz yağda kızartın ve üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün salçalı sosuda ekleyin maydanoz ile süsleyip sıcak servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:21 pm | |
| ÇILEKLI TURTA
MALZEMELER
400 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru 2.5 çorbakaşığı un (veyaa mısır nişastası) 50-55 adet yabani çilek 20 adet küçük çilek 1/2 su bardağı çilek şurubu 10 gr jöle (5 gramlık 2 adet) 4 çorbakaşığı toz şeker 4 yumurta 1 su bardağı süt beyaz şarap yarım limon nane
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Soğuk suda jöleyi eritin. Limon kabuğu ve tozşekeri birlikte sütte kaynatın. 3 yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın içine un (veya mısır nişastasını) ve çilek şurubunu ilave edin. Uzunca bir süre çırpın. Sonra elde ettiğiniz kremaya yavaş yavaş kaynayan sütü ekleyin. Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynatın. Kare bir kalıbı dondurulmuş hamurla döşeyin. Spatülayla yarımıyla düzelttiğiniz hamurun fazlasını ip şeklinde tartın kenarına döşeyin. Folyoyla üstünü kaplayıp fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika kadar bpişirin. Turtayı fırından çıkarın, folyo ve kurufasulyeleri alın, hazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın. Daha sonra turtayı e ikiye doğranmış çilekler ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:21 pm | |
| ÇULAMA
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç 1 litre tavuk suyu 150 gr margarin tavuk ciğeri 1 adet tavuk 1 baş soğan şam fıstık 1 kg yufka yeni bahar kuş üzümü karabiber tarçın tuz
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye bir baş soğan doğrayın, 2 çorba kaşığı margarin ile çevrin. Soğan hafif pembeleştiğinde fıstık ve pirinç ilave edip biraz daha kavurun. Daha sonra üzerine, doğranmış tavuk ciğeri, tuz, kuş üzümü, tarçın, karabiber, yeni bahar ve bir su bardağı su koyup, suyu çekilinceye dek pişirin. Diğer bir kapta 250 gr margarini eritin. Üç yufkayı üst üste gelecek şekilde, aralarını yağlayıp, yağladığınız bir tepsiye serin. Hazırladığınız iç pilavı ve tavuğun göğüs etlerini didikleyip bunun üzerine döşeyin. Kalan iki yufkanın, aralarını yağlayıp, böreğin üzerine örtün ve kızgın fırına sürüp, pişirin. Piştikten sonra üzerine sıcak tavuk suyunu dökün ve 10-12 dakika daha fırında pişirip, sıcak olarak servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:22 pm | |
| DENIZ MAHSÜLLÜ SPAGETTI
MALZEMELER
100 gr konserve ton balığı 400 gr çubuk makarna 800 gr midye 3 diş sarmısak 1 adet sivribiber 1 çorbakaşığı kıyılmış maydanoz 300 gr süzgeçten geçirilmiş domates 1 çaykaşığı iri yapraklı frenk fesleğeni zeytinyağı tuz
4 Kişilik
HAZIRLANIŞI
Teflon bir tavaya dört çorbakaşığı zeytinyağ koyup soyulmuş sarımsakları çevirin. Biber ve süzgeçten geçirilmiş domatesleri katıp kısık ateşte, 5-10 dakikada bir karıştıarak pişirin. Bir tutam tuz ekleyin. Konserve suyu süzülmüş ton balığını ufalayıp ilave edin. Sonra bir tencereye biraz zeytinyağı koyup midyeleri katınn. Tencerinin ağzını kapatıp kısık ateşte midyelerin açılmalarını bekleyin | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:22 pm | |
| DONDURMALı TART
MALZEMELER
bisküvi 125 gr toz şeker badem , frınlanmış 1 paket krem şanti 1 adet limonun suyu 5 adet yumurta sarısı 3 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
HAZIRLANIŞI
Beş adet yumurta sarısını ve şekeri mikserle çırpın, içine limon suyu ve limon kabuğunu katın. Krem şanti çırpıp, tahta kaşıkla iyice karıştırın. Bir tart kalıbına bisküvileri döşeyip, hazırladığınız karışımı üzerine dökün. Üstüne fırınlanmış badem serpip, bir süre buzlukta bekletin. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:22 pm | |
| EKMEK KARıŞTıRMASı
MALZEMELER
2 kişilik
1 adet bayat ekmek 1 baş soğan 125 gr margarin Yoğurt Tuz karabiber nane kekik
HAZIRLANIŞI
Bayatlamış olan ekmek dilimlere ayrılır ve su ile çok hafif nemlendirilir ve beş dakika bekletilir. Çok hafif nemlenmiş olan ekmek küçük küpler halinde doğranır(ekmeklerin ıslak olmamasına sadece nemli olmasına dikkat etmek gerekir). Ekmekler hazırlandıktan sonra yemeklik olarak doğranmış olan soğan 125 gr margarinde sotelenir. Soğanlar pembeleşirken ekmek ilave edilir ve yağı tümüyle çekene kadar hafif ateşte iyice kızarana kadar karıştırılır. Bu sırada tuz, karabiber, nane ve kekik ilave edilir. Nar gibi kızaran ekmek, yoğurt veya ayranla servis edilir. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:22 pm | |
| EKMEK KÖFTESI
MALZEMELER
1 bayat ekmek içi (ufalanmış) 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir 2 su bardağı sıvı yağ 1/2 çay bardağı kaşar 1 rendelenmiş soğan 1 çay bardağı mısır unu (galeta unu) Bir demet maydanoz Karabiber Tuz Kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Ufalanmış ekmekleri derin bir kaba koyun. Üzerine yumurta, soğan, maydanoz, peynir, yoğurt, un ve baharatları koyun ve yoğurun. 15 dakika dinlendirin ve ceviz büyüklüğünde parçalar alın yuvarlatın. Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır sıcak servis yapılır. __________________ | |
| | | | Hamur işleri | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |