| Hamur işleri | |
|
|
|
Yazar | Mesaj |
---|
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:30 pm | |
| Vanillyalı Kakaolu Bisküvi
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 35 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem yarım su bardağından biraz fazla tereyağı ve pudra şekeri 2 çay kaşığı vanilya esansı yarım su bardağından az kakao 2 çorba kaşığı mısır nişastası 1 su bardağı un Kreması için: yarım su bardağı tereyağı 1 su bardağı pudra şekeri 2 çay kaşığı vanilya esansı 1 çorba kaşığı krema Hazırlanışı
* Oda sıcaklığındaki tereyağı mikserle çırpın. * Şekeri eridikten sonra çırpmaya devam edin. * Vanilya esansını ekledikten sonra orta hızda 2 dakika çırpın. * Başka bir kapta unu, kakaoyu ve mısır nişastasını karıştırın. * Bu malzemeyi yavaş yavaş ve karıştırarak tereyağlı ve şekerli karışıma ekleyin. * İyice karışana dek çırpın. * Hamuru elinizle yuvarlayın. * Düz bir tabağa koyun. * Üzerini plastik folyoyla örterek buzdolabında 2 saat bekletin. * Unlanmış bir zeminde hamuru yarım cm.kalınlığında açın. * Bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. * Kestiğiniz hamurları tepsiye dizin. * 200 derecede ısıtılmış fırında 18 dakika pişirin.Sıcakken bir spatül yardımıyla bisküvileri tepsiden çıkarın ve soğuk bir zemine aktarın. * Kreması için tereyağını mikserle çırpın. * Ardından şeker, vanilya ve kremayı da ekleyin ve iyice karıştırın. * Soğumuş bisküvilerin yarısının üzerine krema sürün. * Diğer bisküvileride üzerine kapatın. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:30 pm | |
| Bisküvi
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 1.5 su bardağı un 175 gr tereyağı 1 Adet yumurtanın akı 1 Su bardağı pudraşekeri 1 Paket vanilya Yarım paket kabartma tozu 1 Su bardağı tozşeker Hazırlanışı
* Unu eleyin ve ortasını çukur şeklinde açın. * Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, pudraşekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ilave edin. * İyice karıştırdıkran sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. * Hamuru üç eşit parçaya ayırın. * Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde yuvarlayın. * Tozşekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın. * Hamur rulolarını şekerde yuvarlayın. * Keskin bir bıçakla verevine 2 santim genişliğinde kesin. * Orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:30 pm | |
| Cevizli Kayısılı Kurabiye
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 12Yöntem Yarım kilo un 1 Su bardağı tozşeker 2 Adet yumurta 100 gr margarin 1.5 Çay kaşığıa kabartma tozu Yarım su bardağı ceviz Yarım su bardağı kuru kayısı Hazırlanışı
* Unu geniş bir kaba eleyin. * Ortasını havuz gibi açın. * Şekeri, kabartma tozunu, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve yumurtayı ilave edip, yavaş yavaş yoğurun. * Gerekirse biraz daha un ekleyin. * Elinize yapışmayacak kıvama gelene dek yoğurun ve 4 parçaya bölün. * Her parçayı yuvarlayın. * Unlanmış düz bir zemin üzerinde merdane ile açın. * Ceviz ve kayısıları ince ince kıyın. * Hamurun üzerine bunlardan bir miktar serpin. * Merdaneyi üzerinde yuvarlayıp, hamura yapışmalarını sağlayın. * Büyükçe ve yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla veya bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin. * Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. * Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. * Fırından çıkardığınız kurabiyeleri yerinden hafifçe oynatıp, tepside soğumaya bırakın.
__________________ | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:31 pm | |
| Kakaolu Kurabiye I
MalzemelerMutfak Zorluk 1Süre 25 dk.Kaç Kişilik 9Yöntem 6.5 Çorba kaşığı tereyağ veya margarin 5 Çorba kaşığı esmer şeker 1 Adet yumurta 1.5 Su bardağı un 3 Çorba kaşığı kakao 1 Çay kaşığı kabartma tozu 50 Gr beyaz çikolata 2 Çorba kaşığı dövülmüş fındık Pudra şekeri
Hazırlanışı
* Yağ ve şekeri blendırda karıştırıp, yumurtayı da ekledikten sonra çırpmaya devam edin. * Daha sonra kakao, un ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyerek karıştırmaya devam edin. * Karışım iyice koyulaştıktan sonra, bir kaşık yardımıyla 18 parça halinde bir fırın tepsisine yerleştirin. * 6 tanesine kırılmış beyaz çikolata, 6 tanesine dövülmüş fındık parçalarını ve kalan diğer 6 taneyi de sade olarak 190 dereceli fırında 10-15 dakika pişirin. * Kurabiyeleri soğuttuktan sonra kalan 6 tane sadenin üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.
_________________ | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:02 pm | |
| Marmeletlı Kurabiye
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 15Yöntem 1 Kavanoz portakal marmelatı 1.5 Su bardağı tozşeker 1 Su bardağı süt 4 Adet yumurta 1 Su bardağı sıvıyağ 1 Çay kaşığı kabartma tozu 1 Çay kaşığı karbonat Yeterince un Hazırlanışı
* Şekeri ve 1 su bardağı sütü hamur yoğurtma kabına alın. * Şeker eriyene dek çırpın. * 3 Adet yumurtayı ve 1 adet yumurtanın akını ilave edin. * Yumurta sarısını sonra kullanmak için bir kenarda bekletin. * 1 Su bardağı sıvıyağı, 1 çay kaşığı karbonatı ve 1 kaşığı kabartma tozunu ekleyin. * Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana dek un ekleyin. * Malzemeler özleşene dek yoğurun. * Hamurdan cevizden biraz büyükçe parçalar koparın. * Elinizle yuvarlayarak şekil verin. * Yuvarlak hamurların ortasını parmağınızla bastırarak çukur oluşturun. * Yumurta sarısı sürün. * Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. * Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin. * Fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin. * Her kurabiyenin çukur olan kısmına portakal amrmelatı koyun ve servis yapın. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:04 pm | |
| Elmalı Rulo
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 30 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 1 Paket(250 gr)margarin 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Çay bardağı yoğurt 6 Su bardağı un 1 Paket kabartma tozu 1 Su bardağı pudra şekeri İç Malzeme için: 2 Elma 2 Çorba kaşığı çekilmiş ceviz 1 Çay kaşığı tarçın 1 Çorba kaşığı tozşeker
Hazırlanışı
* İç malzemeyi hazırlamak için; * elmaları soyup rendeleyin. * Tozşeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. * Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın. * Pudra şekeri dışındaki hamur malzemelerini bir kapta karıştırıp yoğurun. * Hamuru 4 eşit parçaya bölün. * Her parçayı yarım santim kalınlığında açın ve 8 eşit parçaya bölün. * Parçaların geniş kısmına hazırladığınız içten yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. * yağlanmış fırın tepsisine dizin. * Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında fazla kızartmadan pişirin. * Fırından çıkarıp sıcakken her tarafını pudra şekerine bulayın. * Servis tabağına aldıktan sonra da üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:04 pm | |
| Cevizli Kurabiye III
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 2,5 Su bardağı un Yarım çay kaşığı kabartma tozu 1/4 Çay kaşığı tuz 1,5 Su bardağı tozşeker 1 Su bardağı tereyağı 2 Adet yumurta 1 Çay kaşığı toz vanilya 1 Su bardağı dövülmüş ceviz 1 Su bardağı bütün ceviz içi Üzerine : 50 gr çikolata 2 Çorba kaşığı krema Hazırlanışı
* Unu, kabartma tozu ve tuzla birlikte eleyin. * Ayrı bir kapta 1,5 su bardağı tozşeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle karıştırın. * Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin. * Orta hızda bir müddet karıştırın. * Üzerine unlu karışımı ekleyin. * Son olarak dövülmüş cevizleri fazla karıştırmadan ilave edin. * Bir fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. * Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın. * Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine dizin. * Her birinin üzerine yarım ceviz içi yerleştirin. * Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 23-25 dakika pişirin. * Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. * Üzeri için ; çikolatayı benmari usulü eritin ve üzerine 2 çorba kaşığı krema ekleyin. * Bir çatalın ucundan akıtarak kurabiyelerin üzerine gezdirin. * Çikolata donunca servis yapın. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:04 pm | |
| Üzümlü Bisküvi
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 35 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem Yarım paket margarin 1 Su bardağından az tozşeker 1 Su bardağından biraz fazla un 1 Tatlı kaşığı hindistan cevizi Yarım su bardağı kuru üzüm Hazırlanışı
* Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. * Fırın tepsisini yağlayın. * Margarinle 1 su bardağından az tozşekeri çırparak krema haline getirin. * Unu, kuru üzüm ve 1 tatlı kaşığı hindistan cevizini ilave edin. * Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. * Elinizle yassılaştırıp, yağlanmış tepsiye dizin. * Fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. * Dilerseniz, pudra şekeri serperek servis yapın. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:04 pm | |
| Parmak Bisküvi
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 15Yöntem Yarım su bardağından biraz fazla mısır unu Yarım su bardağından biraz fazla pirinç unu 2/3 Su bardağı un Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri 200 gr tereyağı Pudra şekeri Hazırlanışı
* Dikdörtgen bir tepsiye eritilmiş tereyağı veya sıvıyağla yağlayın. * Ardından tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın. * Bütün unları ve pudra şekerini geniş bir kaba eleyin. * 200 gr küp şeklinde kesilmiş ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyin. * Parmak uçlarınızla yoğurun. * Ekmek kırıntısı görünümünü almasını sağlayın. * Yumuşak bir hamur olana dek yoğurun. * Ardından hamuru dibine folyo kapladığınız 18*27 santim büyüklüğünde dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye düzgün bir şekilde yayın. * Hamurun üzerine bir çatal yardımıyla çok sık aralıklarla delikler açın. * Hamuru uzunlamasına uzun kenarından ikiye bölün. * 2 Santim aralıklarla şeritler halinde kesin. * Hazırlamış olduğunuz tepsiye yaklaşık 3 santim aralıklı olarak sıralayın. * Yaklaşık 20 dakika veya hafif altın sarısı olana dek pişirip, pudra şekeri serpin. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:05 pm | |
| Hindistan Cevizli Kurabiye II
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 3 su bardağı un 1 çay bardağı hindistancevizi 1 çay bardağı tozşeker 1 paket margarin 1 paket vanilya 1 paket kabartmatozu 2 adet yumurta Üzerine 1 su bardağı hindistancevizi Hazırlanışı
* Hamur yoğurma kabında 3 su bardağı unu, 1 çay bardağı hindistancevizini, 1 çay bardağı tozşekeri, 1 paket margarini, 1 paket vanilyayı,1 paket hamur kabartma tozunu, 1 adet yumurtayı ve diğer yumurtanın sarısını alın. * Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. * Hamurdan 10 cm. uzunluğunda kalem genişliğinde çubuklar hazırlayın. * Çubuğun iki tarafını birbirine ters olacak şekilde yuvarlayın. * Yani iki spiral birbirine yapıştırılmış gibi olacak. * Bu şekilleri önce yumurtanın akına sonra hindistancevizine bulayın. * Orta ısılı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. * Servis yapın. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:05 pm | |
| Helezonik Kurabiye
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 35 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 1 Su bardağı eritilmiş margarin 1 Su bardağı tozşeker 1 Su bardağı yoğurt 2 Yumurta 1 Yumurta sarısı 1 Çay kaşığı kabartma tozu 1 Paket vanilya 5 Su bardağı un 1 Çay bardağı Fındık Hazırlanışı
* Eritilmiş margarin, ve tozşekeri mikserle çırpın. * 2 Adet yumurtayı ekleyip karıştırın. * Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayıp yoğurtlu karışıma yedirerek ilave edin. * Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. * Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parmak kalınlığında rulolar yapın. * Herbir rulo hamuru kendi etrafında döndürerek çeşitli helezonik şekiller hazırlayın. * Helezonların ortalarına birer fındık yerleştirin. * Yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine sürün. * Yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri dizin. * Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:05 pm | |
| Tuzlu Üçgen
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 200 gr un 1 Su bardağından az su 70 gr tereyağı 1 Çorba kaşığı tuz Hazırlanışı
* 1 Su bardağından iki parmak az suyu kaynatın. * 1 Çorba kaşığı kadar ayırdıktan sonra tereyağını katıp, karıştırarak yağı suda eritin. * Tencereyi ateşten indirin. * Tahta bir kaşıkla hızla karıştırırken unu boşaltın. * Unu topak kalmayacak şekilde karıştırıp, tencereyi tekrar ateşe oturtun. * Karıştırmaya ara vermeden karışımı 1-2 dakika kaynatın. * Tencereyi ateşten indirip, içindekini unlanmış mermerin üzerine dökün. * Üzerine nemli bez örtüp, hamuru iki saat kadar dinlenmeye bırakın. * Bu sürenin sonunda hamuru merdaneyle 2 milim kalınlığında açın. * Keskin bir bıçakla üçgen biçiminde parçalara bölün. * Bir fırın tepsisini yağlayın. * Üçgen biçimindeki hamurları bu tepsiye aralık bırakarak dizin. * Üzerlerine tuzda serptikten sonra tepsiyi orta ısılı fırına sürün. * Tuzlu üçgenler pişince tepsiyi fırından çıkarıp, içindekileri soğumaya bırakın. * Üçgenler soğuyunca tepsiden alıp, servis yapın. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:05 pm | |
| Çikolatalı Kurabiye I
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 2 Su bardağı un 4 Çorba kaşığı nişasta 1.5 Çorba kaşığı kakao 80 Gr margarin (5.5 çorba kaşığı) 120 gr şeker (1 çay bardağı) 1 Adet yumurta 1 Paket vanilya 2 Tatlı kaşığı kuru maya 5 Çorba kaşığı süt Tuz Hazırlanışı
* Un, nişasta, kakao, şeker, 1 fiske tuz ve mayayı katıştırın. * Ortasını havuz gibi açıp içine yumurtayı, küp küp kesilmiş ve yumuşatılmış margarini, vanilyayı ve soğuk sütü koyun. * Mıncıklayarak yumuşak bir hamur haline getirin. * Şeffaf folyoya sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin. * Buzdolabından çıkarttığınız hamuru 5 milim kalınlığında açın ve bisküvi kesecekleriyle dilediğiniz şekillerde kesin. * Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serip, yağlayın. * Üzerine kurabiyeleri dizin ve 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin. * Soğuduktan sonra servis yapın. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:05 pm | |
| Çikolatalı Fındıklı Bisküvi
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 50 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 60 gram dövülmüş fındık 60 gram ince kıyılmış sütsüz çikolata 125 gram margarin Yarım su bardağı tozşeker 1 Yumurta 1 Su bardağından iki parmak fazla un 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu Yarım tatlı kaşığı tozkakule 125 gram ince kıyılmış beyaz çikolata 48 Adet fırınlanmış fındık 80 gram eritilmiş sütsüz çikolata Hazırlanışı
* Fırını 180 derecede ısıtalım. * İki fırın tepsisini yağlayalım. * Üzerlerini yağlı kağıt ile kaplayalım. * Sütsüz çikolata ile fındığı robota atalım. * Fındık ve çikolatalar iyice ufalanıncaya kadar öğütelim. * Yalnız dikkat edelim, çikolata ve fındık yapış yapış bir karışım halini almasın. * Mikserle yağ ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpalım. * Yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edelim. * Unu, kabartma tozunu ve toz kakuleyi ilave edelim. * Bu karışıma önceden hazırladığımız çikolata ve fındık karışımını da ekleyelim. * Yumuşak bir hamur elde edene dek karıştıralım. * Hamurdan iki çorba kaşığı kadar alarak önce yuvarlayalım sonra da elimizle yassılaştıralım ve fırın tepsisine yerleştirelim. * Hepsi hazır olduğunda tepsiyi fırına sürelim. * 15 dakika ya da bisküviler altın sarısı renk alana dek pişirelim. * Fırın ızgarasını üzerine koyarak soğumaya bırakalım. * Bu arada bayaz çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba alalım. * Kabı, içi kaynar su dolu başka bir kabın içine oturtarak ateşe koyalım. * Çikolatayı eriyip, yumuşak bir kıvam alana dek karıştıralım. * Kabı ateşten alalım. * Soğumuş olan bisküvilerin yarısını beyaz çikolataya batıralım. * Yine ızgaranın üzerinde çikolatanın donması için bırakalım. * Fındıkları eritilmiş sütsüz çikolataya batıralım. * Yine ızgaranın üzerinde çikolatanın donması için bırakalım. * Fındıkları eritilmiş sütsüz çikolataya bulayalım. * Fazla çikolatayı süzelim. * Çikolata kaplı fındıklardan her birini bisküvinin ortsına oturtalım. * Çikolatanın donmasını bekledikten sonra servis yapalım. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:05 pm | |
| Üç Katlı Limonlu Bar
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 60 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem Yarım su bardağı oda sıcaklığında erimiş margarin Yarım su bardağından az pudra şekekri 1 Çay kaşığı vanilya 1 Su bardağı un Krem peynir dolgusu için : 225 gr labne peynir 1.5 Su bardağı pudra şekeri 1 Adet büyük boy yumurta 2 Çay kaşığı limon suyu Limonlu kat için : 4 Adet büyük boy yumurtanın sarısı 1 Çorba kaşığı mısır nişastası Yarım su bardağından fazla şeker Yarım su bardağından fazla su 1 Tatlı kaşığı limon suyu 2 Çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 2 Çorba kaşığı oda sıcaklığında erimiş margarin Üzerine : 2 Çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı
* Oda sıcaklığında erimiş margarini ve pudra şekerini mikserde yüksek hızda karıştırın. * Vanilyayı eklerin, unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene kadar karıştırın. * Hamuru 20 ye 20 santim ebatlarında yağlanmış bir kalıba elinizle düzleştirerek yayın. * Buzdolabında yarım saat bekletin. * Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerine delikler açın. * Orta ısılı fırında yarım saat pişirin. * Hamur pişerken krem peynir dolgusunu hazırlayın. * Labne peynirini ve 1.5 su bardağı pudra şekerini karıştırın. * Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin. * Orta hızdaki mikserle krema kıvamına gelene dek karıştırın. * Kabın üzerini folyo ile kapatıp, buzdolabında bekletin. * Limonlu kat için yumurta sarıları, mısır nişastası ve tozşekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın. * Kabı kısık ateşin üzerine oturtun. * Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyip, karıştırın. * Ateşi biraz yükselterek krema kıvamına gelene dek pişirin. * Kabı ateşin üzerinden indirin. * Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 çorba kaşığı margarini ekleyip, iyice karıştırın. * 10 Dakika soğumaya bırakın. * Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımı ile hamurun üzerine yayın. * Onun da üzerine limonlu karışını yayın. * Orta ısılı fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi olana dek pişirin. * Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin. * Sonra 1 saat buzdolabında bekletin. * Üzerine pudra şekeri serpip dikdörtgen şeklinde dilimleyerek servis yapın. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:05 pm | |
| Tuzlu Bisküvi
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem Yarın paket margarin 3 Su bardağı un 100 Gram kaşar rendesi(iki avuç) 1 Çay kaşığı kabartma tozu 1 Çorba kaşığı yoğurt 1 Adet yumurta Bir miktar tuz Üzerine: 1 Adet yumurta sarısı Süslemek İçin: Çörek otu Kırmızı biber Hazırlanışı
* Ön hazırlık olarak margarini oda sıcaklığında bir süre bekletelim. * 3 su bardağı una kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım. * Kaşar peyniri rendeleyelim. * Margarini derin bir kaba diğer malzemelerle birlikte alalım. * Parmaklarımızın ucuyla doğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. * Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirelim. * Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım. * Açtıktan sonra bisküvi kalıplarıyla veya şişe kapaklarıyla şekilli parçalar çıkaralım. * Yağlanmış tepsiye hazırladığımız bisküvileri dizelim.,Bisküvilerin üzerine bir yumurta sarısını fırçayla sürelim. * En üste çörekotu ve kırmızı biberi serpiştirerek 170 dereceli fırında bisküviler altın rengini alana dek pişirelim. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:06 pm | |
| Yıldız Kurabiye
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 30 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 150 gr tereyağı 2 Adet yumurtanın sarısı 1 Adet yumurta 2.5 su bardağı un Yarım su bardağı pudraşekeri 100 gr çekilmiş fındık Bir tutam tuz Üzerine: Reçel veya pekmez Hazırlanışı
* Tereyağı, pudraşekeri, yumurta sarıları, un ve çekilmiş fındıkları metal bir kaşık veya mikser yardımıyla iyice karıştırın. * 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. * buzdolabından çıkardığınız hamuru streç filmin arasına koyup, yayın. * yıldız şeklinde kalıplarla hamurdan parçalar çıkarın. * Hamurların ortasına parmağınızla biraz bastırın ve çukur oluşturun. * Unlanmış ve yağlanmış fırın tepsisisine bu yıldız kurabiyeleri dizin. * 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. * Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerin ortasına reçel ve pekmez dökün. * servis yapın. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:06 pm | |
| Zencefilli Bisküvi
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 15 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 1 Su bardağından 1 parmak eksik un 1 Çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı toz zencefil 1 Çay kaşığı tarçın 1 Çay kaşığı yenibahar 100 gr margarin 1 Su bardağı tozşeker 3 Adet yumurta Hazırlanışı
* Unu, kabartma yozunu, zecefili, tarçını, yenibaharı ve margarini hamur yoğurma kabına alın. * Malzemeler özleşene dek yoğurun. * Hamuru streç filme sarın. * 1 gece bekletin. * Buzdolabından çıkardıktan sonra hamuru 3 eşit parçaya ayırın. * Parçaları düz bir zeminde yarım cm kalınlığında açın. * Açtığınız hamur parçalarından bir su bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesin. * Yağlanmış fırın tepsisine dizin. * 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin. * Fırından çıkardıktan sonra, soğuduklarında bisküvileri tepsiden alın ve servis yapın. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:06 pm | |
| Pekmezli Kurabiye
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 80 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 1.5 Çay bardağı sıvıyağ 6.5 Kahve fincanı tozşeker 1 Çay bardağı pekmez 2 Yumurta 9.5 Çay bardağı un 1 Çay kaşığı karbonat 1 Kahve fincanı kuru üzüm 2 Çay kaşığı tarçın Yarım su bardağı yoğurt 1 Çay kaşığı tuz Hazırlanışı
* Bir kapta yağ,şeker ve pekmezi karıştırıp yumurtaları ilave edin. * Karışıma un,karbonat,kuru üzüm,tarçın,yoğurt ve tuzu da ekleyipgüzelce yoğurun. * Hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin. * Hazırladığınız hamuru bir sıkma torbası yardımıyla yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla sıkın. * Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika kadar pişirin. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:06 pm | |
| Ayvalı Esmer Bisküvi
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 12Yöntem 1 Adet ayva 1 Çay bardağı tozşeker 1 Su bardağı kepekli un 1.5 Su bardağından biraz az un 2 Çorba kaşığı buğday nişastası 1 Su bardağından bir parmak eksik tozşeker 1 Adet yumurta 100 gr margarin Yarım paket kabartma tozu Hazırlanışı
* Öncelikle ayvanın kabuğunu soyun. * Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin. * Ayva dilimlerini ve çekirdeklerini şekerle birlikte tencereye aktarın. * Kısık ateşte pişirin. * Çekirdeklerini çıkardıktan sonra piien ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın. * Kepek unu, buğday nişastası, tozşeker, yumurta, margarin, kabartma tozu ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun. * Hamurun çok yumuşak ise geri kalan yarım su bardağı unu ekleyin. * İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün. * Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 milim kalınlığında açın. * Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar bisküviler kesin. * Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasını çok hafif bastırın. * Çukurun içine ayva püresini koyun. * Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:06 pm | |
| Pastane Kurabiyesi
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 50 dk.Kaç Kişilik 12Yöntem 4 Çorba kaşığı margarin 1 Su bardağından bir parmak eksik tozşeker 2 Adet yumurta 2 Su bardağı un Yarım su bardağı hindistancevizi Marmelat Biraz vanilya
Hazırlanışı
* Yağ ve şekeri kabarıncaya kadar karıştırın. * Yumurtayı, unu ve vanilyayı ekleyip, karıştırmaya devam edin. * Karışımı sıkma torbasına veya yağlı kağıttan hazırlanmış külaha dökün. * Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. * Kurabiyeleri yuvarlak olarak yağlı kağıdın üzerine sıkın. * Üzerine bolca hindistancevizi serpin. * 160 dereceli fırında üzeri fazla kızarmadan pişirin. * Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine marmelat sürüp, birbirine yapıştırın ve servis yapın. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:06 pm | |
| Portakallı Bisküvi
MalzemelerMutfak Zorluk 4Süre 45 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 3/4 su bardağı tereyağı Yarım su bardağı pudraşekeri 2 Çay kaşığı portakal esansı 1.5 su bardağı un 1/4 Su bardağı mısır nişastası Kreması için: 1/4 su bardağı tereyağı 1 Su bardağı pudraşekeri 1 Çorba kaşığı krema Yarım portakal suyu Yarım rendelenmiş portakal kabuğu 1 Çay kaşığı kakao
Hazırlanışı
* Mikser yardımıyla 3/4 su bardağı tereyağını krema haline getirene dek çırpın. * Yarım su bardağı pudraşaekerini ekleyin. * Çırpmaya devam edin. * Portakal esansını da ekledikten sonra 1-2 dakika daha çırpın. * Ardından unu,mısır nişastasını ekleyin. * Düşük hızda malzemeler özdeşleşene kadar çırpın. * Hamuru iki eşit parçaya bölün. * Herbir parçayı düz,yuvarlak bir tabak üzerinde yassıltın. * Üzerini plastik folyo ile kapatarak,buzdolabında 1 saat bekletin. * Kreması için küçük bir kapta tereyağını çırpın. * Şekeri yavaş yavaş ekleyin. * Ardından kremayı,portakal suyunu,rendelenmiş kabuğunu ve kakaoyu ekleyin. * İyice karışana dek çırpın. * Koyu bir kıvam alabilmesi için buzdolabında 15-20 dakika bekletin. * Fırını 200 derece ısıtın. * Buzdolabında beklettiğiniz hamurları unlu bir zeminde yarım cm kalınlığında açın. * Küçük bir bardak yardımıyla hamurdan parçalar kesin. * Kestiğiniz hamurları yağlı kağıtla kaplanmış tepside sıralayın. * 15-17 dakika pişirin. * Pişen bisküvileri spatüla yardımıyla tepsiden alın. * Yarısının üzerine kremadan sürün. * Üzerine diğer parçalardan kapatın. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:07 pm | |
| Un Kurabiyesi
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 50 dk.Kaç Kişilik 18Yöntem 4 Su bardağı un 1 Paket tereyağ veya sanayağ (oda sıcaklığında) 3/4 Su bardağı pudra şekeri 1 Paket vanilya 1 Çay kaşığı kabartmatozu 1/2 su bardağı pudra şekeri(üzerine serpmek için) Hazırlanışı
* Unu eleyip ortasını açınız ve oda sıcaklığındaki tereyağını koyup karıştırınız. * Krem haline gelince vanilya ve pudra şekerini ilave ediniz. * Bütün unu iyice karıştırarak hamur haline getiriniz. * Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayarak 1 cm kalınlığında yassılaştırınız. * Hafif yağlanmış fırın tepsisine bir parmak aralıkla diziniz. * Orta dereceli fırında yarım saat civarında pişirin (üzeri pembeleşene dek içi çiğ kalmayacak şekilde). * Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpiniz ve soğuk ikram ediniz. * Arzu edilirse hamuruna çekilmiş ceviz,fındık veya badem koyabilirsiniz. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:07 pm | |
| Hindistan Cevizli Rulo
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 20 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 2,5 su bardağı şeker 1 su bardağı şıra 2 yumurta akı 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi 1/4 çaykaşığı tuz 1/2 su bardağı su 1/2 su bardağı dövülmüş fındık Hazırlanışı
* Bir sos kabının içinde tozşeker tuz şekerli sudan ibaret şıra ve soğuk suyu karıştırın. * 20-25 dakika kaynatın. * Yumurta aklarını iyice çırpın. * Hazırladığınız sıcak şekerli karışımı yumurta aklarının içine boşaltın ve sürekli karıştırın. * Koyu bir kıvam alınca yağlı kağıda boşaltın. * 4-5 cöm kalınlığında kestiğiniz hamur parçalarının içine hindistan cevizi ve fındık karışımını ekledikten sonra rulo haline getirin. * Buzdolabında soğumaya bırakın. | |
|
| |
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 9:07 pm | |
| Dil Peynirli Bisküvi
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 12Yöntem 250 gr margarin 3 Çorba kaşığı yoğurt 1 Çorba kaşığı sıvıyağ 1 Adet yumurtanın sarısı Yarım paket kabartma tozu 3 Su bardağı un Tuz Üzerine : 1 Adet yumurtanın akı 1 Su bardağı küp şeklinde kesilmiş dil peyniri Hazırlanışı
* Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini hamur yoğuracağınız kaba alın. * 3 Çorba kaşığı yoğurdu, 1 çorba kaşığı sıvıyağı, 1 adet yumurta sarısını yarım paket kabartma tozunu, 3 su bardağı unu yeterince tuuz ekleyin. * Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. * Hamuru buzdolabında 1 saat bekletin. * Sonra hamuru unlu bir zeminde yarım santim kalınlığında açın. * Dilediğiniz şekilde kalıplarla kesin. * Üzerlerine yumurtanın akını sürün. * Küp şeklinde kesilmiş dil peynirini bisküvi hamurlarının üzerine koyun. * Orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin. | |
|
| |
| Hamur işleri | |
|