..:: Mavi KedeR ::..
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
..:: Mavi KedeR ::..

Mavi Keder & Mavi Gece
 
AnasayfaAnasayfa  Portal GirişPortal Giriş  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

 

 Hamur işleri

Aşağa gitmek 
Sayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki
YazarMesaj
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 7:30 pm

Vanillyalı Kakaolu Bisküvi

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 35 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem yarım su bardağından biraz fazla tereyağı ve pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya esansı
yarım su bardağından az kakao
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı un
Kreması için:
yarım su bardağı tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
2 çay kaşığı vanilya esansı
1 çorba kaşığı krema
Hazırlanışı

* Oda sıcaklığındaki tereyağı mikserle çırpın.
* Şekeri eridikten sonra çırpmaya devam edin.
* Vanilya esansını ekledikten sonra orta hızda 2 dakika çırpın.
* Başka bir kapta unu, kakaoyu ve mısır nişastasını karıştırın.
* Bu malzemeyi yavaş yavaş ve karıştırarak tereyağlı ve şekerli karışıma ekleyin.
* İyice karışana dek çırpın.
* Hamuru elinizle yuvarlayın.
* Düz bir tabağa koyun.
* Üzerini plastik folyoyla örterek buzdolabında 2 saat bekletin.
* Unlanmış bir zeminde hamuru yarım cm.kalınlığında açın.
* Bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesin.
* Kestiğiniz hamurları tepsiye dizin.
* 200 derecede ısıtılmış fırında 18 dakika pişirin.Sıcakken bir spatül yardımıyla bisküvileri tepsiden çıkarın ve soğuk bir zemine aktarın.
* Kreması için tereyağını mikserle çırpın.
* Ardından şeker, vanilya ve kremayı da ekleyin ve iyice karıştırın.
* Soğumuş bisküvilerin yarısının üzerine krema sürün.
* Diğer bisküvileride üzerine kapatın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 7:30 pm

Bisküvi

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 1.5 su bardağı un
175 gr tereyağı
1 Adet yumurtanın akı
1 Su bardağı pudraşekeri
1 Paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
1 Su bardağı tozşeker
Hazırlanışı

* Unu eleyin ve ortasını çukur şeklinde açın.
* Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, pudraşekerini, yumurtanın akını, vanilyayı ve yarım paket kabartma tozunu ilave edin.
* İyice karıştırdıkran sonra kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
* Hamuru üç eşit parçaya ayırın.
* Bu parçaları uzun bir rulo şeklinde yuvarlayın.
* Tozşekeri dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye yayın.
* Hamur rulolarını şekerde yuvarlayın.
* Keskin bir bıçakla verevine 2 santim genişliğinde kesin.
* Orta sıcaklıktaki fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 7:30 pm

Cevizli Kayısılı Kurabiye

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 12Yöntem Yarım kilo un
1 Su bardağı tozşeker
2 Adet yumurta
100 gr margarin
1.5 Çay kaşığıa kabartma tozu
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı kuru kayısı
Hazırlanışı

* Unu geniş bir kaba eleyin.
* Ortasını havuz gibi açın.
* Şekeri, kabartma tozunu, oda sıcaklığında yumuşamış margarini ve yumurtayı ilave edip, yavaş yavaş yoğurun.
* Gerekirse biraz daha un ekleyin.
* Elinize yapışmayacak kıvama gelene dek yoğurun ve 4 parçaya bölün.
* Her parçayı yuvarlayın.
* Unlanmış düz bir zemin üzerinde merdane ile açın.
* Ceviz ve kayısıları ince ince kıyın.
* Hamurun üzerine bunlardan bir miktar serpin.
* Merdaneyi üzerinde yuvarlayıp, hamura yapışmalarını sağlayın.
* Büyükçe ve yuvarlak bir kurabiye kalıbıyla veya bir bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin.
* Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın.
* Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
* Fırından çıkardığınız kurabiyeleri yerinden hafifçe oynatıp, tepside soğumaya bırakın.

__________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 7:31 pm

Kakaolu Kurabiye I

MalzemelerMutfak Zorluk 1Süre 25 dk.Kaç Kişilik 9Yöntem 6.5 Çorba kaşığı tereyağ veya margarin
5 Çorba kaşığı esmer şeker
1 Adet yumurta
1.5 Su bardağı un
3 Çorba kaşığı kakao
1 Çay kaşığı kabartma tozu
50 Gr beyaz çikolata
2 Çorba kaşığı dövülmüş fındık
Pudra şekeri

Hazırlanışı

* Yağ ve şekeri blendırda karıştırıp, yumurtayı da ekledikten sonra çırpmaya devam edin.
* Daha sonra kakao, un ve kabartma tozunu da bu karışıma ekleyerek karıştırmaya devam edin.
* Karışım iyice koyulaştıktan sonra, bir kaşık yardımıyla 18 parça halinde bir fırın tepsisine yerleştirin.
* 6 tanesine kırılmış beyaz çikolata, 6 tanesine dövülmüş fındık parçalarını ve kalan diğer 6 taneyi de sade olarak 190 dereceli fırında 10-15 dakika pişirin.
* Kurabiyeleri soğuttuktan sonra kalan 6 tane sadenin üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

_________________
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:02 pm

Marmeletlı Kurabiye

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 15Yöntem 1 Kavanoz portakal marmelatı
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı süt
4 Adet yumurta
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Çay kaşığı karbonat
Yeterince un
Hazırlanışı

* Şekeri ve 1 su bardağı sütü hamur yoğurtma kabına alın.
* Şeker eriyene dek çırpın.
* 3 Adet yumurtayı ve 1 adet yumurtanın akını ilave edin.
* Yumurta sarısını sonra kullanmak için bir kenarda bekletin.
* 1 Su bardağı sıvıyağı, 1 çay kaşığı karbonatı ve 1 kaşığı kabartma tozunu ekleyin.
* Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olana dek un ekleyin.
* Malzemeler özleşene dek yoğurun.
* Hamurdan cevizden biraz büyükçe parçalar koparın.
* Elinizle yuvarlayarak şekil verin.
* Yuvarlak hamurların ortasını parmağınızla bastırarak çukur oluşturun.
* Yumurta sarısı sürün.
* Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.
* Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında üzerleri pembeleşene dek pişirin.
* Fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin.
* Her kurabiyenin çukur olan kısmına portakal amrmelatı koyun ve servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:04 pm

Elmalı Rulo

MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 30 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 1 Paket(250 gr)margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
6 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Su bardağı pudra şekeri
İç Malzeme için:
2 Elma
2 Çorba kaşığı çekilmiş ceviz
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çorba kaşığı tozşeker

Hazırlanışı

* İç malzemeyi hazırlamak için;
* elmaları soyup rendeleyin.
* Tozşeker ile birlikte kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
* Tarçın ve cevizi ekleyip soğumaya bırakın.
* Pudra şekeri dışındaki hamur malzemelerini bir kapta karıştırıp yoğurun.
* Hamuru 4 eşit parçaya bölün.
* Her parçayı yarım santim kalınlığında açın ve 8 eşit parçaya bölün.
* Parçaların geniş kısmına hazırladığınız içten yerleştirin ve rulo şeklinde sarın.
* yağlanmış fırın tepsisine dizin.
* Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında fazla kızartmadan pişirin.
* Fırından çıkarıp sıcakken her tarafını pudra şekerine bulayın.
* Servis tabağına aldıktan sonra da üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:04 pm

Cevizli Kurabiye III

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 2,5 Su bardağı un
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
1/4 Çay kaşığı tuz
1,5 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı tereyağı
2 Adet yumurta
1 Çay kaşığı toz vanilya
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
1 Su bardağı bütün ceviz içi
Üzerine :
50 gr çikolata
2 Çorba kaşığı krema
Hazırlanışı

* Unu, kabartma tozu ve tuzla birlikte eleyin.
* Ayrı bir kapta 1,5 su bardağı tozşeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle karıştırın.
* Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin.
* Orta hızda bir müddet karıştırın.
* Üzerine unlu karışımı ekleyin.
* Son olarak dövülmüş cevizleri fazla karıştırmadan ilave edin.
* Bir fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın.
* Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın.
* Yağlı kağıt serdiğiniz tepsinin üzerine dizin.
* Her birinin üzerine yarım ceviz içi yerleştirin.
* Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında 23-25 dakika pişirin.
* Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
* Üzeri için ; çikolatayı benmari usulü eritin ve üzerine 2 çorba kaşığı krema ekleyin.
* Bir çatalın ucundan akıtarak kurabiyelerin üzerine gezdirin.
* Çikolata donunca servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:04 pm

Üzümlü Bisküvi

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 35 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem Yarım paket margarin
1 Su bardağından az tozşeker
1 Su bardağından biraz fazla un
1 Tatlı kaşığı hindistan cevizi
Yarım su bardağı kuru üzüm
Hazırlanışı

* Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın.
* Fırın tepsisini yağlayın.
* Margarinle 1 su bardağından az tozşekeri çırparak krema haline getirin.
* Unu, kuru üzüm ve 1 tatlı kaşığı hindistan cevizini ilave edin.
* Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın.
* Elinizle yassılaştırıp, yağlanmış tepsiye dizin.
* Fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
* Dilerseniz, pudra şekeri serperek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:04 pm

Parmak Bisküvi

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 15Yöntem Yarım su bardağından biraz fazla mısır unu
Yarım su bardağından biraz fazla pirinç unu
2/3 Su bardağı un
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
200 gr tereyağı
Pudra şekeri
Hazırlanışı

* Dikdörtgen bir tepsiye eritilmiş tereyağı veya sıvıyağla yağlayın.
* Ardından tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın.
* Bütün unları ve pudra şekerini geniş bir kaba eleyin.
* 200 gr küp şeklinde kesilmiş ve oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağını ekleyin.
* Parmak uçlarınızla yoğurun.
* Ekmek kırıntısı görünümünü almasını sağlayın.
* Yumuşak bir hamur olana dek yoğurun.
* Ardından hamuru dibine folyo kapladığınız 18*27 santim büyüklüğünde dikdörtgen şeklindeki bir tepsiye düzgün bir şekilde yayın.
* Hamurun üzerine bir çatal yardımıyla çok sık aralıklarla delikler açın.
* Hamuru uzunlamasına uzun kenarından ikiye bölün.
* 2 Santim aralıklarla şeritler halinde kesin.
* Hazırlamış olduğunuz tepsiye yaklaşık 3 santim aralıklı olarak sıralayın.
* Yaklaşık 20 dakika veya hafif altın sarısı olana dek pişirip, pudra şekeri serpin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:05 pm

Hindistan Cevizli Kurabiye II

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 3 su bardağı un
1 çay bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı tozşeker
1 paket margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartmatozu
2 adet yumurta
Üzerine 1 su bardağı hindistancevizi
Hazırlanışı

* Hamur yoğurma kabında 3 su bardağı unu, 1 çay bardağı hindistancevizini, 1 çay bardağı tozşekeri, 1 paket margarini, 1 paket vanilyayı,1 paket hamur kabartma tozunu, 1 adet yumurtayı ve diğer yumurtanın sarısını alın.
* Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
* Hamurdan 10 cm. uzunluğunda kalem genişliğinde çubuklar hazırlayın.
* Çubuğun iki tarafını birbirine ters olacak şekilde yuvarlayın.
* Yani iki spiral birbirine yapıştırılmış gibi olacak.
* Bu şekilleri önce yumurtanın akına sonra hindistancevizine bulayın.
* Orta ısılı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
* Servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:05 pm

Helezonik Kurabiye

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 35 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 1 Su bardağı eritilmiş margarin
1 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı yoğurt
2 Yumurta
1 Yumurta sarısı
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Paket vanilya
5 Su bardağı un
1 Çay bardağı Fındık
Hazırlanışı

* Eritilmiş margarin, ve tozşekeri mikserle çırpın.
* 2 Adet yumurtayı ekleyip karıştırın.
* Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayıp yoğurtlu karışıma yedirerek ilave edin.
* Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
* Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve parmak kalınlığında rulolar yapın.
* Herbir rulo hamuru kendi etrafında döndürerek çeşitli helezonik şekiller hazırlayın.
* Helezonların ortalarına birer fındık yerleştirin.
* Yumurta sarısını kurabiyelerin üzerine sürün.
* Yağlanmış fırın tepsisine kurabiyeleri dizin.
* Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:05 pm

Tuzlu Üçgen

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 200 gr un
1 Su bardağından az su
70 gr tereyağı
1 Çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı

* 1 Su bardağından iki parmak az suyu kaynatın.
* 1 Çorba kaşığı kadar ayırdıktan sonra tereyağını katıp, karıştırarak yağı suda eritin.
* Tencereyi ateşten indirin.
* Tahta bir kaşıkla hızla karıştırırken unu boşaltın.
* Unu topak kalmayacak şekilde karıştırıp, tencereyi tekrar ateşe oturtun.
* Karıştırmaya ara vermeden karışımı 1-2 dakika kaynatın.
* Tencereyi ateşten indirip, içindekini unlanmış mermerin üzerine dökün.
* Üzerine nemli bez örtüp, hamuru iki saat kadar dinlenmeye bırakın.
* Bu sürenin sonunda hamuru merdaneyle 2 milim kalınlığında açın.
* Keskin bir bıçakla üçgen biçiminde parçalara bölün.
* Bir fırın tepsisini yağlayın.
* Üçgen biçimindeki hamurları bu tepsiye aralık bırakarak dizin.
* Üzerlerine tuzda serptikten sonra tepsiyi orta ısılı fırına sürün.
* Tuzlu üçgenler pişince tepsiyi fırından çıkarıp, içindekileri soğumaya bırakın.
* Üçgenler soğuyunca tepsiden alıp, servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:05 pm

Çikolatalı Kurabiye I

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 2 Su bardağı un
4 Çorba kaşığı nişasta
1.5 Çorba kaşığı kakao
80 Gr margarin (5.5 çorba kaşığı)
120 gr şeker (1 çay bardağı)
1 Adet yumurta
1 Paket vanilya
2 Tatlı kaşığı kuru maya
5 Çorba kaşığı süt
Tuz
Hazırlanışı

* Un, nişasta, kakao, şeker, 1 fiske tuz ve mayayı katıştırın.
* Ortasını havuz gibi açıp içine yumurtayı, küp küp kesilmiş ve yumuşatılmış margarini, vanilyayı ve soğuk sütü koyun.
* Mıncıklayarak yumuşak bir hamur haline getirin.
* Şeffaf folyoya sararak buzdolabında yarım saat dinlendirin.
* Buzdolabından çıkarttığınız hamuru 5 milim kalınlığında açın ve bisküvi kesecekleriyle dilediğiniz şekillerde kesin.
* Bir fırın tepsisine alüminyum folyo serip, yağlayın.
* Üzerine kurabiyeleri dizin ve 180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.
* Soğuduktan sonra servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:05 pm

Çikolatalı Fındıklı Bisküvi

MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 50 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 60 gram dövülmüş fındık
60 gram ince kıyılmış sütsüz çikolata
125 gram margarin
Yarım su bardağı tozşeker
1 Yumurta
1 Su bardağından iki parmak fazla un
1 Tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım tatlı kaşığı tozkakule
125 gram ince kıyılmış beyaz çikolata
48 Adet fırınlanmış fındık
80 gram eritilmiş sütsüz çikolata
Hazırlanışı

* Fırını 180 derecede ısıtalım.
* İki fırın tepsisini yağlayalım.
* Üzerlerini yağlı kağıt ile kaplayalım.
* Sütsüz çikolata ile fındığı robota atalım.
* Fındık ve çikolatalar iyice ufalanıncaya kadar öğütelim.
* Yalnız dikkat edelim, çikolata ve fındık yapış yapış bir karışım halini almasın.
* Mikserle yağ ve şekeri krema kıvamına gelene dek çırpalım.
* Yumurtayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
* Unu, kabartma tozunu ve toz kakuleyi ilave edelim.
* Bu karışıma önceden hazırladığımız çikolata ve fındık karışımını da ekleyelim.
* Yumuşak bir hamur elde edene dek karıştıralım.
* Hamurdan iki çorba kaşığı kadar alarak önce yuvarlayalım sonra da elimizle yassılaştıralım ve fırın tepsisine yerleştirelim.
* Hepsi hazır olduğunda tepsiyi fırına sürelim.
* 15 dakika ya da bisküviler altın sarısı renk alana dek pişirelim.
* Fırın ızgarasını üzerine koyarak soğumaya bırakalım.
* Bu arada bayaz çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba alalım.
* Kabı, içi kaynar su dolu başka bir kabın içine oturtarak ateşe koyalım.
* Çikolatayı eriyip, yumuşak bir kıvam alana dek karıştıralım.
* Kabı ateşten alalım.
* Soğumuş olan bisküvilerin yarısını beyaz çikolataya batıralım.
* Yine ızgaranın üzerinde çikolatanın donması için bırakalım.
* Fındıkları eritilmiş sütsüz çikolataya batıralım.
* Yine ızgaranın üzerinde çikolatanın donması için bırakalım.
* Fındıkları eritilmiş sütsüz çikolataya bulayalım.
* Fazla çikolatayı süzelim.
* Çikolata kaplı fındıklardan her birini bisküvinin ortsına oturtalım.
* Çikolatanın donmasını bekledikten sonra servis yapalım.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:05 pm

Üç Katlı Limonlu Bar

MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 60 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem Yarım su bardağı oda sıcaklığında erimiş margarin
Yarım su bardağından az pudra şekekri
1 Çay kaşığı vanilya
1 Su bardağı un
Krem peynir dolgusu için :
225 gr labne peynir
1.5 Su bardağı pudra şekeri
1 Adet büyük boy yumurta
2 Çay kaşığı limon suyu
Limonlu kat için :
4 Adet büyük boy yumurtanın sarısı
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
Yarım su bardağından fazla şeker
Yarım su bardağından fazla su
1 Tatlı kaşığı limon suyu
2 Çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
2 Çorba kaşığı oda sıcaklığında erimiş margarin
Üzerine : 2 Çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı

* Oda sıcaklığında erimiş margarini ve pudra şekerini mikserde yüksek hızda karıştırın.
* Vanilyayı eklerin, unu ilave ettikten sonra düşük hızda malzemeler özleşene kadar karıştırın.
* Hamuru 20 ye 20 santim ebatlarında yağlanmış bir kalıba elinizle düzleştirerek yayın.
* Buzdolabında yarım saat bekletin.
* Dolaptan çıkardıktan sonra çatalla üzerine delikler açın.
* Orta ısılı fırında yarım saat pişirin.
* Hamur pişerken krem peynir dolgusunu hazırlayın.
* Labne peynirini ve 1.5 su bardağı pudra şekerini karıştırın.
* Yumurtayı ve limon suyunu ekleyin.
* Orta hızdaki mikserle krema kıvamına gelene dek karıştırın.
* Kabın üzerini folyo ile kapatıp, buzdolabında bekletin.
* Limonlu kat için yumurta sarıları, mısır nişastası ve tozşekeri ateşe dayanıklı cam bir kapta karıştırın.
* Kabı kısık ateşin üzerine oturtun.
* Yavaş yavaş karıştırarak su ve limon suyunu ekleyip, karıştırın.
* Ateşi biraz yükselterek krema kıvamına gelene dek pişirin.
* Kabı ateşin üzerinden indirin.
* Rendelenmiş limon kabuğu ve 2 çorba kaşığı margarini ekleyip, iyice karıştırın.
* 10 Dakika soğumaya bırakın.
* Buzdolabında beklettiğiniz krem peynirli dolguyu bir spatula yardımı ile hamurun üzerine yayın.
* Onun da üzerine limonlu karışını yayın.
* Orta ısılı fırında limonlu karışımın üzeri altın rengi olana dek pişirin.
* Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında ılınmasını bekleyin.
* Sonra 1 saat buzdolabında bekletin.
* Üzerine pudra şekeri serpip dikdörtgen şeklinde dilimleyerek servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:05 pm

Tuzlu Bisküvi

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem Yarın paket margarin
3 Su bardağı un
100 Gram kaşar rendesi(iki avuç)
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet yumurta
Bir miktar tuz
Üzerine:
1 Adet yumurta sarısı
Süslemek İçin:
Çörek otu
Kırmızı biber
Hazırlanışı

* Ön hazırlık olarak margarini oda sıcaklığında bir süre bekletelim.
* 3 su bardağı una kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım.
* Kaşar peyniri rendeleyelim.
* Margarini derin bir kaba diğer malzemelerle birlikte alalım.
* Parmaklarımızın ucuyla doğurarak yumuşak bir hamur elde edelim.
* Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yarım saat kadar dinlendirelim.
* Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım.
* Açtıktan sonra bisküvi kalıplarıyla veya şişe kapaklarıyla şekilli parçalar çıkaralım.
* Yağlanmış tepsiye hazırladığımız bisküvileri dizelim.,Bisküvilerin üzerine bir yumurta sarısını fırçayla sürelim.
* En üste çörekotu ve kırmızı biberi serpiştirerek 170 dereceli fırında bisküviler altın rengini alana dek pişirelim.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:06 pm

Yıldız Kurabiye

MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 30 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 150 gr tereyağı
2 Adet yumurtanın sarısı
1 Adet yumurta
2.5 su bardağı un
Yarım su bardağı pudraşekeri
100 gr çekilmiş fındık
Bir tutam tuz
Üzerine:
Reçel veya pekmez
Hazırlanışı

* Tereyağı, pudraşekeri, yumurta sarıları, un ve çekilmiş fındıkları metal bir kaşık veya mikser yardımıyla iyice karıştırın.
* 10 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
* buzdolabından çıkardığınız hamuru streç filmin arasına koyup, yayın.
* yıldız şeklinde kalıplarla hamurdan parçalar çıkarın.
* Hamurların ortasına parmağınızla biraz bastırın ve çukur oluşturun.
* Unlanmış ve yağlanmış fırın tepsisisine bu yıldız kurabiyeleri dizin.
* 175 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
* Fırından çıkardıktan sonra kurabiyelerin ortasına reçel ve pekmez dökün.
* servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:06 pm

Zencefilli Bisküvi

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 15 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 1 Su bardağından 1 parmak eksik un
1 Çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı toz zencefil
1 Çay kaşığı tarçın
1 Çay kaşığı yenibahar
100 gr margarin
1 Su bardağı tozşeker
3 Adet yumurta
Hazırlanışı

* Unu, kabartma yozunu, zecefili, tarçını, yenibaharı ve margarini hamur yoğurma kabına alın.
* Malzemeler özleşene dek yoğurun.
* Hamuru streç filme sarın.
* 1 gece bekletin.
* Buzdolabından çıkardıktan sonra hamuru 3 eşit parçaya ayırın.
* Parçaları düz bir zeminde yarım cm kalınlığında açın.
* Açtığınız hamur parçalarından bir su bardağı ağzı ile yuvarlaklar kesin.
* Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
* 190 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirin.
* Fırından çıkardıktan sonra, soğuduklarında bisküvileri tepsiden alın ve servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:06 pm

Pekmezli Kurabiye

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 80 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 1.5 Çay bardağı sıvıyağ
6.5 Kahve fincanı tozşeker
1 Çay bardağı pekmez
2 Yumurta
9.5 Çay bardağı un
1 Çay kaşığı karbonat
1 Kahve fincanı kuru üzüm
2 Çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı yoğurt
1 Çay kaşığı tuz
Hazırlanışı

* Bir kapta yağ,şeker ve pekmezi karıştırıp yumurtaları ilave edin.
* Karışıma un,karbonat,kuru üzüm,tarçın,yoğurt ve tuzu da ekleyipgüzelce yoğurun.
* Hamuru buzdolabında 1 saat dinlendirin.
* Hazırladığınız hamuru bir sıkma torbası yardımıyla yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla sıkın.
* Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika kadar pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:06 pm

Ayvalı Esmer Bisküvi

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 12Yöntem 1 Adet ayva
1 Çay bardağı tozşeker
1 Su bardağı kepekli un
1.5 Su bardağından biraz az un
2 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Su bardağından bir parmak eksik tozşeker
1 Adet yumurta
100 gr margarin
Yarım paket kabartma tozu
Hazırlanışı

* Öncelikle ayvanın kabuğunu soyun.
* Çekirdek yatağını çıkardıktan sonra dilimleyin.
* Ayva dilimlerini ve çekirdeklerini şekerle birlikte tencereye aktarın.
* Kısık ateşte pişirin.
* Çekirdeklerini çıkardıktan sonra piien ayvayı çatalla ezin ve soğumaya bırakın.
* Kepek unu, buğday nişastası, tozşeker, yumurta, margarin, kabartma tozu ve unun 1 su bardaklık kısmını bir kabın içine alın ve yoğurun.
* Hamurun çok yumuşak ise geri kalan yarım su bardağı unu ekleyin.
* İyice yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün.
* Unlanmış bir zemin üzerinde hamuru 3-4 milim kalınlığında açın.
* Bir çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar bisküviler kesin.
* Yağlanmış fırın tepsisine sıraladığınız bisküvilerin ortasını çok hafif bastırın.
* Çukurun içine ayva püresini koyun.
* Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:06 pm

Pastane Kurabiyesi

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 50 dk.Kaç Kişilik 12Yöntem 4 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağından bir parmak eksik tozşeker
2 Adet yumurta
2 Su bardağı un
Yarım su bardağı hindistancevizi
Marmelat
Biraz vanilya

Hazırlanışı

* Yağ ve şekeri kabarıncaya kadar karıştırın.
* Yumurtayı, unu ve vanilyayı ekleyip, karıştırmaya devam edin.
* Karışımı sıkma torbasına veya yağlı kağıttan hazırlanmış külaha dökün.
* Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin.
* Kurabiyeleri yuvarlak olarak yağlı kağıdın üzerine sıkın.
* Üzerine bolca hindistancevizi serpin.
* 160 dereceli fırında üzeri fazla kızarmadan pişirin.
* Fırından çıkardığınız kurabiyelerin üzerine marmelat sürüp, birbirine yapıştırın ve servis yapın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:06 pm

Portakallı Bisküvi

MalzemelerMutfak Zorluk 4Süre 45 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 3/4 su bardağı tereyağı
Yarım su bardağı pudraşekeri
2 Çay kaşığı portakal esansı
1.5 su bardağı un
1/4 Su bardağı mısır nişastası
Kreması için:
1/4 su bardağı tereyağı
1 Su bardağı pudraşekeri
1 Çorba kaşığı krema
Yarım portakal suyu
Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
1 Çay kaşığı kakao

Hazırlanışı

* Mikser yardımıyla 3/4 su bardağı tereyağını krema haline getirene dek çırpın.
* Yarım su bardağı pudraşaekerini ekleyin.
* Çırpmaya devam edin.
* Portakal esansını da ekledikten sonra 1-2 dakika daha çırpın.
* Ardından unu,mısır nişastasını ekleyin.
* Düşük hızda malzemeler özdeşleşene kadar çırpın.
* Hamuru iki eşit parçaya bölün.
* Herbir parçayı düz,yuvarlak bir tabak üzerinde yassıltın.
* Üzerini plastik folyo ile kapatarak,buzdolabında 1 saat bekletin.
* Kreması için küçük bir kapta tereyağını çırpın.
* Şekeri yavaş yavaş ekleyin.
* Ardından kremayı,portakal suyunu,rendelenmiş kabuğunu ve kakaoyu ekleyin.
* İyice karışana dek çırpın.
* Koyu bir kıvam alabilmesi için buzdolabında 15-20 dakika bekletin.
* Fırını 200 derece ısıtın.
* Buzdolabında beklettiğiniz hamurları unlu bir zeminde yarım cm kalınlığında açın.
* Küçük bir bardak yardımıyla hamurdan parçalar kesin.
* Kestiğiniz hamurları yağlı kağıtla kaplanmış tepside sıralayın.
* 15-17 dakika pişirin.
* Pişen bisküvileri spatüla yardımıyla tepsiden alın.
* Yarısının üzerine kremadan sürün.
* Üzerine diğer parçalardan kapatın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:07 pm

Un Kurabiyesi

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 50 dk.Kaç Kişilik 18Yöntem 4 Su bardağı un
1 Paket tereyağ veya sanayağ (oda sıcaklığında)
3/4 Su bardağı pudra şekeri
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığı kabartmatozu
1/2 su bardağı pudra şekeri(üzerine serpmek için)
Hazırlanışı

* Unu eleyip ortasını açınız ve oda sıcaklığındaki tereyağını koyup karıştırınız.
* Krem haline gelince vanilya ve pudra şekerini ilave ediniz.
* Bütün unu iyice karıştırarak hamur haline getiriniz.
* Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzda yuvarlayarak 1 cm kalınlığında yassılaştırınız.
* Hafif yağlanmış fırın tepsisine bir parmak aralıkla diziniz.
* Orta dereceli fırında yarım saat civarında pişirin (üzeri pembeleşene dek içi çiğ kalmayacak şekilde).
* Fırından çıkardıktan sonra sıcakken üzerine pudra şekeri serpiniz ve soğuk ikram ediniz.
* Arzu edilirse hamuruna çekilmiş ceviz,fındık veya badem koyabilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:07 pm

Hindistan Cevizli Rulo

MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 20 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 2,5 su bardağı şeker
1 su bardağı şıra
2 yumurta akı
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
1/4 çaykaşığı tuz
1/2 su bardağı su
1/2 su bardağı dövülmüş fındık
Hazırlanışı

* Bir sos kabının içinde tozşeker tuz şekerli sudan ibaret şıra ve soğuk suyu karıştırın.
* 20-25 dakika kaynatın.
* Yumurta aklarını iyice çırpın.
* Hazırladığınız sıcak şekerli karışımı yumurta aklarının içine boşaltın ve sürekli karıştırın.
* Koyu bir kıvam alınca yağlı kağıda boşaltın.
* 4-5 cöm kalınlığında kestiğiniz hamur parçalarının içine hindistan cevizi ve fındık karışımını ekledikten sonra rulo haline getirin.
* Buzdolabında soğumaya bırakın.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
BLue_SoRRoW
Administrator

Administrator
BLue_SoRRoW


Erkek
Başarı Puanı Başarı Puanı : 26

Hamur işleri - Sayfa 4 Empty
MesajKonu: Geri: Hamur işleri   Hamur işleri - Sayfa 4 Empty29/9/2008, 9:07 pm

Dil Peynirli Bisküvi

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 12Yöntem 250 gr margarin
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Adet yumurtanın sarısı
Yarım paket kabartma tozu
3 Su bardağı un
Tuz
Üzerine :
1 Adet yumurtanın akı
1 Su bardağı küp şeklinde kesilmiş dil peyniri
Hazırlanışı

* Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarini hamur yoğuracağınız kaba alın.
* 3 Çorba kaşığı yoğurdu, 1 çorba kaşığı sıvıyağı, 1 adet yumurta sarısını yarım paket kabartma tozunu, 3 su bardağı unu yeterince tuuz ekleyin.
* Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
* Hamuru buzdolabında 1 saat bekletin.
* Sonra hamuru unlu bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.
* Dilediğiniz şekilde kalıplarla kesin.
* Üzerlerine yumurtanın akını sürün.
* Küp şeklinde kesilmiş dil peynirini bisküvi hamurlarının üzerine koyun.
* Orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.mavikeder.yetkin-forum.com
 
Hamur işleri
Sayfa başına dön 
4 sayfadaki 5 sayfasıSayfaya git : Önceki  1, 2, 3, 4, 5  Sonraki

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
..:: Mavi KedeR ::.. :: HOBİLERİNİZ - MERAKLARINIZ - GENEL KÜLTÜR :: Damak Keyfi ve Damak KeyFi-
Buraya geçin: