| | Hamur işleri | |
| | |
Yazar | Mesaj |
---|
BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:22 pm | |
| EKMEK SUFLESI
MALZEMELER
4 adet soğan 1 demet maydanoz 1 su bardağı süt 3.5 çorba kaşığı tereyağ 12 dilim ufak bayat ekmek 250 gr taze çiftlik mantarı 1 kahve kaşığı pul kırmızı biber 2 çay bardağı kaşar peyniri rendesi tuz
HAZIRLANIŞI
Ekmeklerin her iki tarafı hafif sararıncaya dek, teflon tavada kızartın. Mantarları ince kıyıp, derince bir tavada az yağda kavurun. Halka şeklinde doğradığınız soğanı ilave edip, karıştırın buna bir miktar tuz katın. Bir kaşık tereyağı ile bir kalıbı yağlayıp, içine bu kanşımı boşaltın ve ince ince doğradığınız maydanozu serpin, üzerine ekmekleri dizip kapatın. Artan tereyağı minik parçalar halinde üzerine koyun. Süt ile çırptığınız yumurtaları bir su bardağı kaşar peyniri rendesi ile birlikte ekmeklerin üzerine serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, kızgın fırında 20 dakika kadar pişirin. Fırından alıp, folyoyu çıkarın ve üzerine kalan bir bardak kaşar peyniri rendesini serpip tekrar fırında 5-10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:22 pm | |
| ELMALı KREP
MALZEMELER
4 yumurta 1 bardak süt 1 bardak un 3 elma 2 çay fincanı pudra şekeri 1 yemek kaşığı tarçın
HAZIRLANIŞI
Önce az bir süt ile un ezilir. Yumurtalar başka bir kapta çırpılıp sonradan süte ilave edilir, bütün malzeme iyice karıştırılır ve teflon bir tava iyice yağlanıp ağır ağır ısıtılır. Hazırlanan bu karışımdan bir kepçe alınır, tavanın her tarafına yayılacak şekilde dağıtılır. 1-2 dakika sonra tahta spatula ile diğer tarafı çevrilir ve yine 2 dakika sonra ateşten alınır. Bu işleme hamur bitene kadar devam edilir. Kreplerin yanmaması için krebi her döküldüğünde tavayı ateşten çekip tekrar ateşe koymak gerekir. Diğer tarafta elma rendelenir, pudra şekeriyle 5-10 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra tarçın ilave edilir ve herbir krebin içine konularak krepler rulo şeklinde sarılır. Arzu edilirse servis edilmeden önce 5 dakika sıcak fırında ısıtılıp ılık olarak yenilebilir. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:22 pm | |
| ELMALı MINI MILFÖYLER
MALZEMELER
30 adet 1 adet rulo katlı hamur 2 adet yumurta harcı için: 4 adet elma 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı çekilmiş ceviz 4 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
Elmanın kabuklarını soyup rendeleyin. Tereyağını kızdırdıktan sonra elma rendesini ve şekerini 4 dakika ocakta çevirin. Soğumaya bırakıp, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın. Rulo katlı hamuru ikiye bölün. Parçalardan birini merdane yardımıyla un serperek yarı inceliğine gelecek kadar açın. Hamurun sizin tarafınızı yumurtalayın. Elma harcını hamurun kenasrından 2 cm boşluk bırakarak uzunlamasına çizgi olarak koyun, hamuru rulo sarın üzerine yumurta sarısı sürün ve buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin. 1 cm kalınlığında dilimleyin ve 220 dereceli frında yaklaşık 20 dakika pişirin. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:23 pm | |
| ELMALı PAY
MALZEMELER
1 (büyük) paket margarin 4 çorba kaşığı soğuk su 2 kase un 1 tutam tuz
Harç malzemesi :
3 adet elma, kuşbaşı doğranmış 1 çorba kaşığı pirinç unu 5 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı un 1 paket vanilya kuru üzüm tarçın ceviz
HAZIRLANIŞI
Sert bir hamur hazırlayıp, ikiye bölün. Merdaneyle ile açıp, bir parçasını tart kalıbına yayın. Meyveli harcı karıştırıp, üzerine yerleştirin. Yağın artan kısmını doğrayın, hamurun ikinci parçası merdaneyle açıp üstüne yayın. Bıçağın ucuyla üzerine çizgiler çizin. 45-50 dakika, 175 derecede pişirin. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:23 pm | |
| Peynirli Poğaça III
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 70 dk.Kaç Kişilik 15Yöntem 1 Kilo un 250 gr margarin 1 Su bardağı sıvıyağ 1 Su bardağı süt 2 Adet yumurta 2 Çorba kaşığı yaş maya 100 gr beyaz peynir Tuz Üzerine serpmek için : Susam veya çörek otu Hazırlanışı
* Un, oda sıcaklığında yumuşamış margarin, sıvıyağ, süt, maya, 1 adet yumurta ve 1 adet yumurtanın akını geniş bie kap içinde karıştırın. * Ancak ikinci yumurtanın sarısını poğaçaların üzerine sürmek için ayırın. * Malzemeler bütünleşecek şekilde yoğurun. * Poğaça hamuru yağlı olduğundan hamura şekil verirken elinizle ezin. * Ezilmediği takdirde poğaçalar pişme sırasında çatlayabilir. * Hamura şelik verdikten sonra içine beyaz peynir koyup, kapatın. * Üzerlerine yumurta sarısı sürün. * Arzuya göre üzerine susam veya çörek otu serpin. * Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında poğaçaların üzeri pembeleşene dek pişiri | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:23 pm | |
| Karaköy Poğaçası
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 4.5 Su bardağı un 1 Su bardağı süt 1 Paket margarin (250 gram) 1 Çay kaşığı limon suyu 1 Çay kaşığı karbonat 1 Adet yumurta sarısı Hamurun bekletilme süresi : 1 gece Hazırlanışı
* Margarini oda sıcaklığında bekleterek yumuşatın. * Süt ve limon suyunu ilave edin. * Karbonat ve unu azar azar ekleyip yoğurarak hamuru hazırlayın. * Üzerini nemli bezle örtüp 1 gece buzdolabında bekletin. * Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. * Üzerlerine hafifçe bastırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. * Üzerine bıçakla çapraz şekilde çizin. * Üzerine fırçayla yumurta sarısını sürün. * Önceden ısıtılmış 190-200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:23 pm | |
| Açma I
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 600 Gr un (5 su bardağı) 1 Su bardağı ılık su 1 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı tozşeker 1 Tatlı kaşığı tuz 2.5 Çorba kaşığı pakmaya 1 Su bardağı yoğurt 1 Su bardağı ayçiçek yağı 2 Çorba kaşığı margarin Üzerine serpmek için : Çörekotu Hazırlanışı
* Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın. * Tozşekeri, tuzu, ayçiçek yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun. * Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin. * Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. * Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın. * Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin. * Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın. * İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın. * Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. * Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. * Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:23 pm | |
| Mahlepli Poğaça
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 1 Çay bardağı yoğurt 1 Tatlı kaşığı mahlep 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı tozşeker 1 Paket kabartma tozu 3 Su bardağı un 4 Çorba kaşığı margarin 1 Adet yumurta sarısı 1 Paket susam Hazırlanışı
* Yoğurt, tuz, mahlep, tozşeker, un, kabartma tozu ve margarini kulak memesi kıvamına gelene dek yoğurun. * Düzgün bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. * Fırın tepsisini yağlayıp hazırladığınız poğaçaları dizin. * Yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün. * Susam serpin ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında bembeleşene dek pişirin. * Ilık olarak servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:23 pm | |
| Peynirli Poğaça I
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 45 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 3 Su bardağı un Yarım paker margarin (125 gram) Yarım su bardağı sıvıyağ 1 Su bardağı yoğurt 1 Çay kaşığı karbonat 1 Adet yumurta 1 Çay kaşığı tuz 1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir yarım demet maydanoz Üzerine serpmek için çörekotu Hamurun dinlendirilme süresi : 1 saat Hazırlanışı
* Margarin, sıvıyağ, yoğurt, tuz, karbonat, un ve yumurta akını derin bir kapta karıştırarak yoğurun. * Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bez örtüp, 1 saat buzdolabında dinlendirin. * Ayrı bir kabın içine maydanozları kıyın, beyaz peyniri ilave edin. * Dinlenmiş hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açın. * İçlerine peynirli karışımdan yerleştirip, ikiye katlayın. * Fırın tepsisini yağlayıp poğaçaları aralıklı olarak dizin. * Üzerlerine yumurta sarısı sürün. * Çörekotu serpip önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarıncaya kadar pişirin. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:23 pm | |
| Açma II
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 1.5 Kibrit kutusu kadar yaş maya 3 Tatlı kaşığı tozşeker Yarım su bardağı ılık su 1 Adet yumurta 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Çay bardağı yoğurt 1 Çay bardağı süt 100 gr margarin Aldığı kadar un Tuz Üzerine serpmek için çörekotu Hamurun dinlendirilme süresi : Yaklaşık 1-2 saat Hazırlanışı
* Maya, şeker ve ılık suyu küçük bir kasede karıştırın. * Maya göz göz açıncaya kadar yaklaşık 10 dakika bekletin. * Yumurtanın sarısını ayırıp, akını eritilmiş margarinle karıştırın. * Sıvıyağ, yoğurt, süt ve tuz ilave edip karıştırın. * Aldığı kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. * Üzerine nemli bez örtüp ılık ortamda 1-2 saat kabarması için bekletin. * Bu sürenin sonunda hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp açma şeklini verin. * Yağlanmış fırın tepsisine dizip 15-20 dakika daha dinlendirin. * Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. * 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. * Ilık olarak servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:24 pm | |
| Peynirli Poğaça II
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 90 dk.Kaç Kişilik 12Yöntem Mayalı hamur malzemesi : 4.5 su bardağı un 5 Kahve fincanı margarin 5 Tatlı kaşığı toz maya (pakmaya) 2 yumurta 2.5 Tatlı kaşığı tozşeker 3/4 Su bardağı ılık su veya süt 2 Çay kaşığı tuz
İç malzemesi 1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 demet maydanoz 1 Adet çırpılmış yumurta Üzerine sürmek için 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı
* Mayalı hamurun hazırlanışı : Su veya sütü ısıtıp 1 tatlı kaşığı tozşeker ekleyin. * Şeker eriyince ılık karışıma toz mayayı ekleyip eritin. * Unu bir kaba alın ve ortasını çukur şeklinde açıp mayalı karışımı döküp karıştırın ve 10 dakika bekletin. * Karışıma tarifteki diğer malzemeleri ilave edip hamur, yoğurma kabından ayrılıncaya dek elle veya mikserle yoğurun. * Hazırladığınız hamuru temiz bir bezle örterek sıcak bir yerde kabarmak üzere 20-25 dakika dinlenmeye bırakın. * Hamur yüzeyinin düzgün olmasına, üzerinde pütür ve çatlaklar olmamasına dikkat edin. * Dinlendirilmiş hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara bölün. * Unlanmış tezgah üzerine aralıklı olarak dizip 10 dakika bekletin. * Maydanozu ince ince kıyın. * Bir kapta maydanoz, rendelenmiş kaşar peyniri ve çırpılmış yumurtayı karıştırıp iç malzemesini hazırlayın. * Yumurta büyüklüğünde parçalara böldüğümüz hamurların üzerini elinizle bastırın. * Yarısına iç malzemesinden koyup kalan hamuru üstüne kapatın ve kenarlarını elinizle bastırıp yağlanmış tepsiye dizin. * Mayalanmak üzere 25-30 dakika bekletin. * Üzerine yumurta sarısını sürüp 200 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika çiğ kalmayacak biçimde pişirin. * Fırından çıkarttığınız poğaçaları 10-15 dakika soğumasını bekleyip servis yapınız. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:24 pm | |
| Ispanaklı Poğaça
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 2.5 su bardağı un 1 Adet yumurta 1 Çay bardağı su 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Çay kaşığı kabartma tozu Tuz İçine : Yarım kg ıspanak 250 gr beyaz peynir Üzerine : 2 Adet yumurta akı Sıvıyağ Çörekotu Hamurun buzdolabında bekleme süresi : 30 dakika Hazırlanışı
* Öncelikle hamuru hazırlayın. * Bunun için un, yumurta, su, zeytinyağı, tuz ve kabartma tozunu karıştırıp, yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. * Buzdolabında 30 dakika dinlendirin. * Bu arada içini hazırlayın. * Ispanakları ayıklayıp, yıkayın. * Suyunu iyice süzün. * Ispanak yapraklarını ince ince doğrayın. * Derince bir kapta beyaz peynir, bir miktar zeytinyağı ve ıspanakları karıştırın. * Dolaptan çıkardığınız hamuru mardane ile 3-4 milim kalınlığında açın. * Açtığınız hamurdan kahve fincanı yardımıyla yuvarlaklar kesin. * Artan hamurları yeniden yoğurup, açın. * Hamur bitene kadar kesme işlemine devam edin. * Yuvarlak yufkaların üzerine yumurta akını sürün. * Yuvarlak hamurun bir yarısına hazırladığınız içten bir miktar yerleştirin ve diğer yarısını üzerine kapatın.(yarım ay şekli gibi) * Poğaçaların üzerine sıvıyağ sürüp, çörekotu serpin. * Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:24 pm | |
| Galeta Unlu Poğaça
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem Hamuru için : 1 Paket margarin 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Çay bardağı yoğurt 1 Adet yumurta akı 1 Paket kabartma tozu 5 su bardağı un 1 Tatlı kaşığı tuz İç malzemesi için : 3 Adet patates Tuz, kırmızıbiber ve karabiber Üzeri için : 1 Adet yumurtanın sarısı 1 Su bardağı galeta unu Hazırlanışı
* Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezin. * Tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyip iç malzemesini hazırlayın. * Margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin. * Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın. * Her bir parçayı elinile açın ve içine patatesli karışımı yerleştirip kapatın. * Kenarlarına bir çatal yardımı ile şekil verin. * Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp galeta ununa batırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. * Orta ısılı fırında pişirin. * NOT : Poğaçaların sadece üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın. * Aksi takdirde tepsiye yapışır. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:24 pm | |
| Teyze Çöreği
MalzemelerMutfak Zorluk 1Süre 40 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 3 Adet yumurta 1 Paket kabartma tozu 1 Su bardağı yoğurt 1 Paket margarin 1 Su bardağı ayçiçek yağı 1 Su bardağı dövülmemiş ceviz 1 Çorba kaşığı şeker 1 Çay kaşığı tuz Aldığı kadar un 1 Çay bardağı maden suyu Hazırlanışı
* 1 paket margarini eritip, soğutun. * İçine yumurtayı, şekeri, yoğurdu çırpıp tuzu, maden suyunu, kabartma tozunu, ayçiçek yağını ve cevizi ekleyerek unla koyu bir kek hamuru yapıp yağlanmış tepsiye dökün. * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. * İstediğiniz büyüklükte kesip servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:24 pm | |
| Ev Poğaçası
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 70 dk.Kaç Kişilik 18Yöntem Hamuru için : 4 Su bardağı un 300 gr margarin 100 gr yoğurt 2 Adet yumurta 1 Tatlı kaşığı karbonat veya 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 Çorba kaşığı limon suyu Yeterince tuz İçi için : 1 Demet dereotu 1 Demet maydanoz 200 gr beyaz peynir Üzerine sürmek için 2 adet yumurta sarısı Hazırlanışı
* Maydanozu ve dereotunu ince ince kıyıp peynirle birlikte karıştırın. * Bir kabın içine unu eleyip, ortasını havuz gibi açın. * Margarini ezerek krem haline getirin, yoğurt ilave edin, biraz tuz koyun. * Limon suyu ve kabonatı unun ayrı ayrı yerlerine serpiştirin. * Bütün malzemeleri karıştırarak hamur haline getirin. * Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika hamuru dinlendirin. * Yarım yumurta büyüklüğünde hamurdan parçalar alarak yuvarlayın. * Yarım santim kalınlığında inceltin. * İçene daha önceden hazırladığınız peynirli içi koyun ve yarım daire şeklinde kapatın. * Elinizle bastırarak bir santim kalınlığında yassılaştırın. * Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısını sürün. * Yüksek hararetli fırında 45 dakika pişirin. * Fırından çıkartıp servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:24 pm | |
| Vişneli Çörek
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 15 gr bira mayası 1/3 Su bardağı ılık süt 3 Su bardağı un 1 Su bardağı tozşeker 2 Adet yumurta 50 gr tereyağı 2 Su bardağı ayıklanmış vişne 1 Adet yumurta sarısı Bir tutam tuz Hazırlanışı
* Bira mayasını ılık sütte eritin. * Maya eridikten sonra, 1 su bardağı unu üzerine ilave edin. * Katı bir hamur yapın. * Üzerini bir peçeteyle örtüp, ılık bir yerde yarım saat bekletin. * Kalan unu, şeker, 2 adet yumurta, tereyağı ve tuzu karıştırın. * Mayalanan hamurdan küçük parçalar koparıp, bu karışımın üzerine koyup, yoğurun. * Elde ettiğiniz hamurdan da küçük parçalar koparın. * İçlerine vişneler koyup, hamuru kapatın. * Dilediğiniz bir şekil verip, yağlanmış kağıt serili tepsi üzerine koyun. * Çörekleri bu şekilde bekletin. * Kabardıkları zaman üzerlerine yumurta sarısı sürün. * Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
__________________ | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:25 pm | |
| Cevizli Tahinli Çörek
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 3 Su bardağı un 1 Paket margarin (oda sıcaklığında erimiş) 2 Çorba kaşığı yoğurt 1 Çay kaşığı kabartma tozu Tuz 1 Su bardağı süt 1 Çay bardağı ayçiçek yağı 4-5 Çorba kaşığı tahin 1 Adet yumurta sarısı Bir miktar dövülmüş ceviz Susam Hazırlanışı
* Hamur yoğuracağınız kaba unu koyup, ortasını havuz gibi açın. * 1 Paket margarin, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 su bardağı süt, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın. * Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. * Bir müddet hamuru dinlendirin. * Daha sonra hamuru ikiye ayırın. * Bir parçayı alıp, yine ikiye ayırın. * Tabak büyüklüğünde açıp, aralarını ayçiçek yağı ile yağlayıp, üst üste koyun. * Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın. * Hamurlar bitene kadar bu işlemi uygulayın. * Açtığınız hamurların arasına 1 çorba kaşığı tahin sürün ve dövülmüş ceviz serpin. * Yufkaları rulo yapın. * Üç parmak arayla kesip, tepsiye dizin. * Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. * Susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:25 pm | |
| Çilekli Paskalya Çöreği
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 7Yöntem 7 Adet paskalya çöreği 400 gr çilek 2 Su bardağı krem şanti Hazırlanışı
* Paskalya çöreklerinin üst kısımlarını kesin ve bir kaşıkla içlerini boşaltın. * Çok derin bir kesik olmamasına özen gösterin. * Çilekleri iyice yıkayın. * Küçük küçük doğrayıp, krem şantinin yarısı ile karıştırın. * Elde ettiğiniz bu karışımı çöreklerin içine doldurun. * Kestiğiniz çöreklerin üst kısımlarını da üzerlerine yerleştirin. * Kremanın kalanını şırıngaya veya sıkma torbasına doldurun ve çöreklerin üzerini süsleyip, servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:25 pm | |
| İncir Reçelli Çörek
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 10Yöntem 5 Su bardağı elenmiş un 1 Su bardağı tozşeker 100 gr margarin 1 Su bardağı süt 2 Adet yumurta 30 gr yaş maya 1 Tutam tuz 1 Adet limon kabuğu rendesi 20 Adet incir reçeli tanesi Üzerine : Margarin Pudra şekeri
Hazırlanışı
* Mayayı 1 sı bardağı sıcak süt ile eritin. * Bir süre kabarmasını bekleyin. * Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın. * Limon kabuğu rendesini de ekleyin. * Gerekirse 1-2 çorba kaşığı daha un ekleyin. * Hamuru yoğurduktan sonra üzerine nemli bir örtüp, 2 saat mayalanmasını bekleyin. * 2 Kat kabaran hamurdan parçalar koparın. * Yuvarlayıp, içlerine birer incir reçeli tanesi koyun. * Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın. * Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın. * Her birinin üzerine bir parça margarin koyun. * 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin. * Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:25 pm | |
| Ay Çöreği
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 40 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 3 Su bardağı un 100 gr margarin 1 Kahve fincanı süt 1 Adet yumurta akı Bir miktar yaşmaya 1 Su bardağı dövülmüş fındık Yarım su bardağı tozşeker 1 Dilim bayat ekmek içi 1 Çorba kaşığı tarçın 1 Çay kaşığı yenibahar Hazırlanışı
* 3 Su bardağı un, 100 gr margarin, 1 kahve fincanı süt ve bir adet yumurta akını derin bir kaba alın. * Bir tutam yaşmayayı ılık suda eritip, diğer malzemelerin içine ekleyin. * Yoğurarak hamur yapın. * Üzerini nemli bir bezle örtün. * 1 saat dinlendirin. * ayrı bir yerde 1 Su bardağı dövülmüş fındık, yarım su bardağı tozşeker, 1 dilim bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuruüzüm, 1 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı yenibaharı karıştırın. * Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. * Merdane ile açın. * Ortasına hazırladığınız içten koyun. * rulo biçiminde sarıp, yarım ay şeklinde bükün. * Üzerine kıyılmış fındık serpin. * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirip, servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:25 pm | |
| Minik Çörekler
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 30 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 25 gr maya 200 gr margarin 1 Çorbakaşığı su 3 Yumurta Yarım çay kaşığı tuz 1,5 Çorba kaşığı toz şeker 3 Su bardağı un Hazırlanışı
* Mayayı suda eritin. * Yumurtaları çırpıp mayayla karıştırın. * Daha sonra bu karışıma şeker, tuz ve yağı ilave ederek hamur haline getirin. * Hamuru yuvarlak şekillere sokun. * Ancak küçük bir kısmını ayırın. * Yuvarlak şekil verdiğiniz hamuru yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin. * Hamurdan ayırdığınız küçük parçayı bölerek payların üstüne koyun. * Biraz bekledikten sonra 250 dereceli fırında 10 dakika pişirin. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:25 pm | |
| Zeytinli Çörek
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 35 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 1 kg un 2 Yumurta 1 Paket margarin 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Su bardağı yoğurt 1 Tatlı kaşığı kabartma tozu 1 Çat fincanı zeytin ezmesi Tuz Hazırlanışı
* Bir yumurtanın sarısını ayırın, akını diğer yumurta ile karıştırıp çırpın. * Oda ısısında yumuşatılmış margarin, un, yoğurt, sıvıyağ, çırpılmış yumurta ve kabartma tozunu karıştırıp düzgün bir hamur yoğurun. * Hamuru buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. * Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. * Herbirini elinizle açıp içlerine birer çay kaşığı dolusu zeytin ezmesi sürün. * Poğaça şekli vererek üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. * Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:25 pm | |
| Çatlak Çörek
MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 50 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 250 gr margarin 1 Çay bardağı zeytinyağı 1 Su bardağı yoğurt Yarım kahve fincanı sirke,tuz 1 Kahve fincanı maden suyu 1 Paket kabartma tozu 1 Adet yumurta Aldığı kadar un İçi için: 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 150 gr sucuk Üzrine: 1 Adet yumurtanın sarısı Susam Hazırlanışı
* Unu ekleyin. * Margarini eritip soğutun. * Derin bir kabın içerisinde margarin,1 çay bardağı zeytinyağı,1 su bardağı yoğurt,yarım kahve fincanı sirke,1 kahve fincanı maden suyu,1 paket kabartma tozu,tuz ve 1 adet yumurtayı karıştırın. * Unu yavaş ysvsş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. * Hamuru 24 saat buzdolabında bekletin. * Limon büyüklüğünde parçalar koparıp,bezeler yapın. * Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın. * 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup,kapatın.Yuvarlak şekil verip,tepsiye dizin. * Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam dökün. * Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin. * Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:25 pm | |
| Üzümlü Çörek
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 9Yöntem Hamuru için : 450 gr un (3.5 su bardağı) 1 Çay kaşığı tuz 2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı 3 Çorba kaşığı esmer şeker 1 Paket maya 2 Adet yumurta İç malzemesi : 1 Çorba kaşığı ayçiçek yağı 50 gr esmer şeker (3 çorba kaşığı) 100 gr karışık kuru meyve Üzerine sürmek için 2 çorba kaşığı sıcak şekerli su Hamurun bekletilme süresi : 1 saat Hazırlanışı
* 23 santimlik kare bir kek kalıbını yağlayın. * Hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içine koyup iyice karıştırın. * Daha sonra kabın üzerini bir bez ile örterek yaklaşık 1 saat kadar bekletin. * İç malzemesini karıştırın. * Hamuru 35 santimlik bir kare şeklinde açın, meyveli karışımı üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın. * Rulo şeklindeki hamuru 9 eşit parçaya kestikten sonra yağlanmış kare kek kalıbına dizin ve 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin. * Hamur sıcakken üzerine şekerli suyu dökün. * 15 dakika beklettikten sonra servis yapın. | |
| | | BLue_SoRRoW Administrator
Başarı Puanı : 26
| Konu: Geri: Hamur işleri 29/9/2008, 7:26 pm | |
| Çilekli Çörekler
MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 60 dk.Kaç Kişilik 8Yöntem 1 Su bardağı süt Yarım çay kaşığı vanilya esansı 2 Yumurta sarısı 3 Çorba kaşığı tozşeker 1 Çorba kaşığı un 450 gr milföy hamuru 1 Adet yumurta 450 gr çilek 3 Çorba kaşığı çilek jölesi Hazırlanışı
* Süt ve vanilya esansını pişirdikten sonra soğumaya bırakın. * Şeker ve yumurta sarılarını çırpın. * Daha sonra bu karışıma unu ekleyin. * Sütlü vanilya karışımını da ekleyip karıştırdıktan sonra düşük ısılı fırında yaklaşık 10 dakika pişirin. * Elde ettiğiniz hamuru 8 eşit parçaya böldükten sonra, milföy hamuru ile sarın. * Çırpılmış 1 adet yumurtayı bu hamurlara sürerek 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin. * Çilekleri yıkayıp saplarını koparın. * Çilekleri 8 parçaya eşit olarak dağıttıktan sonra üzerlerine eritilmiş çilek jölesini dökün. * İsteğe göre krema ile servis yapabilirsiniz. | |
| | | | Hamur işleri | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |